We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Paard verkopen - Tips

Waar moet je opletten bij het verkopen van paarden. Bij het kopen van een paard of bij het kopen van een pony komen veel zaken kijken. Hier onder worden enkele tips te gegeven om te helpen bij het kopen van een paard.

Paard verkopen tip 1. Beoordeel je eigen paard goed

Wanneer je een paard verkoopt bepaal dan precies welk niveau het paard heeft. Is hij geschikt voor een beginner of juist niet. Wees eerlijk over zijn gedrag en gezondheid. Is het paard Z geklasseerd maar is dit al enkele jaren geleden of bij de vorige eigenaar, vermeld dit duidelijk. Zo komt het te verkopen paard bij de juiste eigenaar terecht en heeft de nieuwe paardeneigenaar de juiste verwachtingen.


Paard verkopen tip 2. Maak goede foto's

Er is op sporthorses een groot aanbod van paarden. Daarom is het belangrijk om een goede foto's te maken om zo direct de aandacht te trekken. Foto's waar het gehele paard op staat en detail foto's geven een goed beeld van het paard. Zorg dat het paard er attent en vrolijk op staat. Happy Atlete

Paard verkopen tip 3. Maak goede video's

Een goede video zegt meer dan foto's. Mensen die paarden kopen willen graag eerst een video zien. Dat scheelt voor beide partijen veel tijd. 

Paard verkopen tip 4. Laat het paard keuren.

Om later niet aansprakelijk gesteld te worden voor bijvoorbeeld een verborgen gebrek is het slim om het paard te laten keuren.

Paard verkopen tip 5.Paard verkopen tip 6. Maak een koopcontract op

Bij elke advertentie staat een verkoopcontract. Deze kunt u stapsgewijs invullen zodat problemen of onduidelijkheden met de koper van het paard voorkomen kunnen worden

Kijk nu snel op ons aanbod van paarden te koop of ga naar ons aanbod van pony’s te koop