We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Paard kopen - Tips

Waar moet je opletten bij het kopen van paarden. Bij het kopen van een paard of bij het kopen van een pony komen veel zaken kijken. Hier onder worden enkele tips te gegeven om te helpen bij het kopen van een paard.
Paard kopen tip 1. Bepaal wat voor een paard bij je past

Ben je een beginnende ruiter, koop dan geen paard met veel bloed. Ofwel een paard die heel gevoelig en heet is. Heb je veel ambitie? Bekijk dan of het paard of pony deze kwaliteiten bezit om je verder te brengen. Vindt je dressuur het leukste om te doen. Selecteer dan dressuurpaarden bij de selectie.

Paard kopen tip 2. Neem iemand mee om een paard te beoordelen.

 Neem bijvoorbeeld je instructeur mee bij het kijken naar het paard,
2 paar ogen zien altijd meer dan 1. Daarnaast hebben zij al veel paarden gezien en kunnen zij gebreken of gedragsproblemen eerder herkennen.

Paard kopen tip 3. Realiseer je dat het aankoop van het paard bedrag de eerste stap is.

 Met het kopen van het paard ben je er nog niet. Om te kunnen rijden heb je een hoofdstel en zadel nodig. Een paard vraagt maandelijkse verzorging ofwel tijd en kosten. Stalgeld – hoefsmid – dierenartskosten.

Paard kopen tip 4. Laat het paard keuren.

Om later niet voor verassingen en hoge dierenartskosten te komen. Is het verstandig om een paard bij aankoop grondig te laten keuren. Ook een goedkoper paard. Deze kan ook ziek worden of last krijgen van bepaalde gebreken en deze kosten van de dierenarts zijn net zo hoog als bij een duur paard

Paard kopen tip 5. Laat je niet misleiden door mooie foto’s

Een goede paardenfotograaf betekent niet altijd een goed paard. Een slechte foto van een paard betekent andersom niet dat het paard slecht is.

Paard kopen tip 6. Maak een koopcontract op

Bij elke advertentie staat een verkoopcontract. Deze kunt u stapsgewijs invullen zodat problemen of onduidelijkheden met de verkoper van het paard voorkomen kunnen worden

Kijk nu snel op ons aanbod van paarden te koop of ga naar ons aanbod van pony’s te koop