We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

UNICA-JAMANDA: VOLLE ZUSTER HENKIE  

Wij bieden te koop aan de volle zuster van de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P) van Adelinde Cornelissen: het vos merrieveulen Unica-Jamanda (Alexandro P x ster preferent prestatiemerrie Beaujamanda van Upperville) geboren op 3 mei 2024, omdat we reeds in de fokkerij hebben de volle zus (Jamanda II) en halfzus Merci-Jamanda (Almoretto) in de sport loopt.  

Hengstenmoeder Beaujamanda (Upperville) is een halfzuster van 20-jarige prestatiemerrie Amanda II (Farrington) die ons 15 veulens bracht, waarvan 14 (12 merrieveulens!) van Alexandro P. Bijna allen werden als veulen en driejarige uitgenodigd voor de nationale keuring: Flip (kampioen 2010), Godiva (reserve 2011 en 2015 bij keurmerries), Hanna (2012 reserve en 2015 kampioen), Ida (2016: reserve), Jo (2014 kampioen), Kaya (2015 kampioen, 2018 reserve), Layla (2016 reserve, 2019 kampioen), Mia (2017 kampioen, 2022 reserve), Nina (2021 kampioen), Rosa (2021 reserve).  
In de sport bezette in 2021 de volle zusters Ida- en Kaya-Amanda op de Hippiade de 3de plaats bij de tweespannen en werd de andere volle zus NMK kampioene 2019, elitemerrie Layla-Amanda met de 16 jarige Micky Schelstraete 3de op de Hippiade in de M-dressuur. Ondertussen wordt Layla-Amanda in Amerika in de Prix St. George uitgebracht en is Mia-Amanda in de Z1 gekwalificeerd en legde Nina-Amanda succesvol een goede IBOP onder het zadel af.  
Kortom: Unica komt uit een (gelders)nestje van keuringskampioenen die allround inzetbaar zijn.  

De nichtjes van Unica-Jamanda: Godiva-, Hanna-, Ida-, Kaya- (85 exterieur, 80 bewegingen), Layla-Amanda (85/85), Mia-Amanda (80/80), Nina-Amanda (80/85) werden gehuldigd als nationaal (reserve)keuringskampioen, als veulen en/of als driejarige c.q. keurmerrie. Zie compositiefoto!  

Unica-Jamanda is een volle zuster de goedgekeurde hengst Henkie (Alexandro P x Upperville), die met Adelinde Cornelissen deelnam aan de WK Jonge Paarden in Ermelo en thans in de Licht Tour is uitgebracht.  

Unica-Jamanda verdient een sportieve ambitieuze ruiter/amazone die haar in de dressuursport gaat uitbrengt. Verder heeft ze genetisch een bijzondere fokwaarde daar ze vrij is van het bloed van Jazz, Ferro, Flemmingh en Gribaldi en de Duitse verervers Donnerhall, Florestan, Weltmeyer en Rubinstein.

Stamboom

Vader Alexandro P
preferent ZZ-Zwaar
Vader van vader Koss
preferent 1.20 springen Z2-dressuur
v.v.v. El Corona (Amor x Doruto)
m.v.v. Erona (Goudsmid x Apollo)
prestatie keur preferent
Moeder van vader Itilde
keur pref
v.m.v. Satelliet (Marconi x Geoloog)
keur
m.m.v. Fitilde (Uriant x Hoogheid)
ster voorlopig keur preferent
Moeder Beaujamanda
prestatie preferent voorlopig keur
Vader van moeder Upperville
Grand Prix dressuur
v.v.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
keur
m.v.m. Gecari (Creool x Formateur)
ZZ-Zwaar prestatie pref keur sport
Moeder van moeder Jamanda
keur sport Z-dressuur
v.m.m. Zep (Goudsmid x Magneet)
m.m.m. Amanda (Unitas x Marconi)
preferent prestatie ster