We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie


Davinschi is een fanatieke merrie die zowel nog voor de sport als voor de fokkerij ingezet kan worden (of voor beide). Ze komt uit een zeer goede sport- en prestatielijn.

Ik kocht haar toen ze zes weken onder het zadel was en heb haar zelf opgeleid t/m Z2. Na het behalen van winstpunten in het Z2 (in 2017) heb ik haar uit de sport gehaald en als fokmerrie ingezet. Ze is wel regelmatig gereden, maar veel minder frequent dan toen ze in de sport liep. In 2017 heeft Davinschi haar ster- en vervolgens keur- en elitepredicaat behaald. Ze heeft in de jaren daarna vijf goede, correcte en grote veulens gegeven, waarvan drie merries die ik alle drie aangehouden heb en die ook bij mij te bezichtigen zijn:
2018: merrie van Ferdeaux (zwart). Nu ongeveer een jaar onder het zadel. Fijne, rustige merrie met een werkwillig karakter.
2020: hengst van Fürst Dior (donkerbruin)
2021: merrie van Fürst Dior (schimmel)
2022: hengst van MBH Santiano (zwartbruin)
2023: merrie van MBH Santiano (schimmel)
Omdat ik op deze manier steeds meer paarden krijg en dat bijna geen hobby meer te noemen is, heb ik besloten om Davinschi te koop aan te bieden. Als ze voor de fokkerij ingezet wordt: in de regel is ze met de eerste keer dekken meteen dragend.

Ik heb haar nu weer soms onder het zadel, maar ik heb niet genoeg tijd om haar vaker te rijden. Ze wil graag voor je werken. Davinschi is gemakkelijk te rijden, maar is soms wat kijkerig en alert op haar omgeving (in de herfst en winter, met veel wind en blaadjes). Als er andere paarden bij zijn, let ze minder tot bijna niet op de omgeving.

Al jaren loopt Davinschi op de harde volte op de rechterhand niet helemaal zuiver. Met rijden is dat geen probleem en het is ook niet verergerd, maar dat maakt wel dat ze bij een klinische keuring waarschijnlijk niet goedgekeurd zal worden. Ik heb er op deze manier destijds gewoon Z2 mee kunnen rijden en merk er ook nu tijdens het rijden of longeren praktisch niets van.

Davinschi loopt bij mij tussen alle andere paarden en kan met allemaal goed overweg. Wel is ze over de meeste andere paarden de baas. Ze is gemakkelijk op de trailer, gemakkelijk bij de hoefsmid en gemakkelijk op de poetsplaats. Ze houdt van aandacht en vindt het heerlijk om geborsteld te worden. Ik heb met haar nooit buitenritten gereden, maar stap haar wel altijd over de weg uit, dus ze is gewoon verkeersmak.

Davinschi gaat alleen weg als ze op een goede plek terechtkomt. Dat betekent voor mij dat ze iedere dag voor langere tijd de weide (en in winter evt. de paddock) op mag en minstens één ander paard/pony als maatje heeft.

De foto's zijn veelal van de merriekeuring waarop ze haar keur- en elitepredicaat behaalde. Op andere foto's is ze te zien met haar veulens. Het filmpje is van afgelopen oktober. Op de laatste foto is haar veulen van vorig jaar te zien, toen vier maanden oud.

Een goede plek is belangrijker dan de prijs, wat niet wil zeggen dat ze onder de prijs weggaat. Stamboom

Vader Valdez
Vader van vader Houston
keur
v.v.v. Belisar
m.v.v. Ciola
preferent, prestatie
Moeder van vader Oase
keur
v.m.v. Jazz
preferent
m.m.v. Fenneke
keur, preferent
Moeder Kristel
keur, preferent, prestatie, sport (dres.)
Vader van moeder Pion
v.v.m. Abgar
keur
m.v.m. Irma la Douce
keur, preferent, prestatie
Moeder van moeder Ursela
keur
v.m.m. Idool
m.m.m. Orieka