We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Unieke Gitzwarte 3 jarige nwr merrie met een schitterend mooi type, uitmuntend goede bewegingen, uitstraling als een hengst en een lief evenwichtig kindvriendelijk karakter !

Butterfly kent zowat alles in algemene omgang (wassen, invlechten, dekentjes, hoofdstel, trailermak, hoefsmid… ) Ook naar andere pony’s toe is ze erg sociaal.
Butterfly is zowel op stal als in de weide een fijne pony.

Butterfly is gefokt bij stal Hendi’s en  stamt uit een mooie lijn, zowel van vaders- als moederszijde, met veel predicaten en ook een behoorlijke dosis sportprestaties.  

Langs vaderskant komt ze uit de hengst Nieuwmoed’s Mr. Darcy  Orchard Boginov x Sabine

Orchard Boginov meervoudig Kampioenhengst en gekend in zowel nationaal als internationale dressuursport. Deze hengst toont in z’n nakomelingen talrijk goedgekeurde hengsten als vele waardevolle dochters die een duidelijke stempel drukken binnen de nwr fokkerij.

Moeder van Nieuwmoed’s Mr. Darcy is de Kroon Preferente merrie Sabine (Coelenhage’s Purioso) die tevens moeder is van de reserve kampioen Nieuwmoed’s Mr Right

De moeder van Butterfly is de stermerrie Hendi’s Beauty Lady van de zeer bekende hengst Power and Paint, die uit een zeer goede Duitse lijn komt, kijk b.v. alleen al naar namen als Power Boy, Golden Dream en Golden Charm. Power and Paint heeft zelf maar liefst vijf keer deelgenomen aan de Europese kampioenschappen !! Daarnaast komt Beauty Lady uit de bekende Wester Aikema stam, haar moeder is Aester El Nino dochter Wester Aikema’s Carolien (ster, preferent), met daarachter merries als Wester Aikema’s Nicolien (kroon, elite) en stammoeder Heidehof’s Ninette (ster, preferent).

!! Hendi's Beauty Lady is tevens de moeder van de drievoudig Kampioenhengst Hendi's Arrow en de verrichtingskampioen Hendi's Picasso !!

Butterfly heeft alles in zich om te ontwikkelen tot een Top (FEI) Sportpony en we zoeken de juiste ruiter of amazone die deze prachtige pony helemaal tot z’n recht kan doen komen.
Stokmaat momenteel 1.46 m, blijft mooi in de D maat Is vorig jaar Röntgen gekeurd.
Hogere prijsklasse maar dan heb je ook iets bijzonders !
Meer info 0032 477 62 83 65
Pony staat in België gestald.

Stamboom

Vader nieuwmoed's mr darcy
Vader van vader orchard boginov
sport elite fokpremie
v.v.v.
preferent
m.v.v.
Moeder van vader sabine
kroon preferent
v.m.v.
m.m.v.
Moeder hendi's beauty lady
ster keur
Vader van moeder power and paint
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder wester aikema's carolien
ster preferent
v.m.m.
m.m.m. wester aikema's nicolien
kroon elite