We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Super braaf en simpel leerpaard te koop!

Deze 14-jarige merrie (Lexicon x Krack C) loopt momenteel Z1 met winst. Ze kent de oefeningen en is klaar om het een andere ruiter allemaal aan te leren. Paard is geschikt voor elke soort ruiter (recreatief, sport). Ze zou ook goed geschikt zijn voor overgang pony naar paard. Naast dressuur kan deze lieve merrie ook goed springen. Hierin is ze niet ver doorgetraind ivm geen interesse van de ruiter.
Ze heeft een erg fijn karakter, is makkelijk met hoefsmid, op de trailer, vreemd terrein etc. Is niet snel onder de indruk van dingen. Kan in mijn eentje met haar op buitenrit, langs de weg, in het bos.
Andere amazone heeft er bij de 2e keer rijden, gelijk verdienstelijk M1 mee gestart. Naast de winstpunten en de eerste plaats, was er nog iets opvallends. Commentaar van de jury: ''Paard met potentie. Wees er zuinig op!''

Zelf heb ik haar de afgelopen vier jaar gebruikt om mijn Orun diploma's en de opleiding Hippische instructeur paardensport en -houderij te halen. Hiervoor was ze uitermate geschikt en zou ze ook zeker nog een keer kunnen doen.

Fathena is bij aankoop in 2020 klinisch ggk en röntgenologisch ook ggk voor de sport. Herkeuren mag, kosten koper.

Prijs 15.000 euro exclusief teobehoren, 16.500 inclusief toebehoren.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken om Fathena in het echt te komen bewonderen, stuur bericht naar 06-16984278!

Stamboom

Vader Lexicon
1.60m springen
Vader van vader Voltaire
1.60m springen
v.v.v. Furioso II
m.v.v. Gogo Moeve
Moeder van vader Dakina
Elite, pref, prest, prok
v.m.v. Amor
m.m.v. Wokina
Moeder Athena
L2 dressuur, Ster
Vader van moeder Krack C
Grand Prix dressuur, keur
v.v.m. Flemmingh
1.30m springen
m.v.m. Gicara II
L1 dressuur
Moeder van moeder Panyke
Ster
v.m.m. Clavecimbel
Grand Prix dressuur
m.m.m. Janyke