We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te Koop: Lieve Merrie van Numero Uno 

Na 5 mooie jaren heb ik helaas de moeilijke beslissing genomen om mijn prachtige merrie te verkopen. I-Wish is een 10-jarige spring gefokte merrie van ongeveer 1,64 meter groot, met niemand minder dan Numero Uno als vader, uit de moeder Valencia.

Voordat ik haar heb gekocht heeft ze wedstrijden gelopen waar ze op 1.20 niveau heeft gepresteerd. Hiervan zijn eventueel filmpjes van bij interesse. Ik heb haar zelf toen gekocht om in eerste instantie wedstrijden te gaan rijden, maar al snel bleek dat ik deze ambitie toch niet had.  

Ze is super braaf in de omgang, met de dierenarts, hoefsmid, scheren en in alle dagelijkse activiteiten. Loopt ook braaf de trailer op al heeft ze dit in de afgelopen jaren misschien maar twee keer gedaan. Staat op dit moment in een groep van drie merries en is vriendelijk naar andere paarden. Geen stalgebreken, maar wel ongeduldig. Altijd optijd geënt en ontwormt. Heeft verder last van hooikoorts in het pollen seizoen.  

Hoewel ze een super lief karakter heeft waar iedereen zo mee weg loopt, is ze onder het zadel niet geschikt voor beginnende ruiters. Ze kan tijdens het rijden wat temperamentvol zijn en heeft soms een gebruiksaanwijzing, je word ook eventjes uitgetest. Hierdoor is ze meer geschikt voor een ervaren ruiter die op zoek is naar een uitdaging. Op de spong trekt ze aan en wil graag over de hindernis. 

Vorig jaar heeft ze helaas een peesblessure opgelopen, maar na revalidatie goed van hersteld. Ze heeft door de blessure een half jaar stil gestaan en is daarna weer licht opgepakt volgens het revalidatie schema van de dierenarts. Hierna is ze door eigen tijdgebrek en het plezier weg bij mij het afgelopen half jaar amper gereden en zal weer opgepakt moeten worden. Wel is ze regelmatig aan de longe gewerkt om een beetje conditie te behouden. Hoewel ze niet langer geschikt is voor de hogere sport, kan ze nog steeds geschikt zijn om recreatief te rijden, kleine sprongen te maken of licht werk voor iemand die geen wedstrijdambities heeft of op laag niveau wil rijden. Ze kent wijken, schouder binnenwaarts, wissels, etc. Eventueel ook geschikt als leuke fokmerrie door haar stamboom.   

Het is geen probleem om voor te rijden en zelf een kleine sprong te maken bij interesse. Wel wil ik nog even benadrukken dat ze weinig is gereden afgelopen jaar en onder het zadel niet meer heeft gesprongen sinds de blessure. Keuren is ook geen probleem. Ze is voor het laatst voor de aankoop gekeurd.  

Graag zou ik in contact willen blijven met degene die haar koopt en eventueel een keertje langs willen komen. Een eerste eigen paard blijft toch in mijn hart zitten. Voor meer informatie en een kennismaking met I-Wish, neem gerust contact met me op!. Gaat alleen wel bij goed tehuis. Prijs is overeen te komen. Eventueel ook met toebehoren te koop. 

Stamboom

Vader Numero Uno
Vader van vader Libero H
v.v.v. Landgraf
m.v.v. Oktave HSP
Moeder van vader Jolanda
v.m.v. Lord Calando
m.m.v. Feinschnit
Moeder Valencia
Ster
Vader van moeder Tangelo van de Zuuthoeve
v.v.m. Narcos ll
m.v.m. Olympia van de Krekebeke
Moeder van moeder Night girl
v.m.m. Concorde
m.m.m. Dream Girl