We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Happynez is een super lieve 12 jarige(april 2012) merrie, prachtige verschijning om te zien en ze geeft haar ruiter een heel safe gevoel. Ze heeft 3 mooie gangen en is absoluut niet kijkerig of heet, ook niet op vreemd terrein of met andere paarden. Op buitenrit is ze praktisch bom proof te noemen want zelfs van heel groot verkeer kijkt ze niet op en je kunt haar zo uit stal meenemen zonder dat ze fris is. Happy staat braaf stil met opzadelen, is lief bij de smid en loopt zo de vrachtwagen op. Ook voor de fokkerij zeer interessant. Haar afstammeling is Spielberg x Rousssau en laat zich goed combineren met verschillende hengsten. Happynex is medisch helemaal goedgekeurd voor de fokkerij met verschillende predicaten: Ster ibop dressuur, sport predicaat en prok goedgekeur. Haar 6jarige zoon loopt momenteel ZZ Zwaar en dit heeft ze zelf in het verleden ook gelopen met meerdere winstpunten.

Helaas beleefde ze geen plezier meer aan haar sportcarriere en kwam ze steeds vaker tegen de hand. Ze werd hierbij absoluut niet vervelend en liep nog steeds heel braaf haar rondje, maar liever met haar hoofd in de lucht dan nagefelijk. Hierdoor is ze stil komen te staan en na een jaar pauze is ze bij ons gekomen. Na een volledige check van tandarts en fysio hebben wij haar weer opgepakt waarbij we ons vooral op de basis hebben gericht; ontspannen en correct lichaamsgebruik. Dit pakt ze goed op dus momenteel loopt ze weer op B/L niveau maar het is geen paard wat zich onder druk laat zetten om snel weer naar het hogere werk te gaan. Je moet even de tijd nemen om haar te leren kennen en dan loopt ze ook wel onstpannen en nagefelijk naar je hand toe maar dit moet vanuit rust en plezier komen. We maken dus bewust de keuze om haar niet als leermeester of Z2 paard aan te bieden maar als recreatiepaard voor iemand die ook relaxed op buitenrit wil kunnen gaan en gewoon een makkelijk paard in de omgang wil. Ik heb ontzettend veel filmpjes dus voor de serieus geïnteresseerde zijn die beschikbaar en daarop kun je zien hoe ze nu loopt. Voor de afwisseling pakken we ook wel eens balkjes of een klein sprongetje mee. Ze is nooit opgeleid als springpaard maar kijkt niet op van de sprong en wordt ook niet heet. Tandarts, fysio, inentingen en smid zijn netjes op orde, in 2021 klinish en rontgologisch gekeurd zonder bemerkingen voor de sport en ze heeft verder geen gebreken. Keuren mag, kosten koper. Vraagprijs 8500

Stamboom

Vader Spielberg TN
D-OC, prok, WFFS-free
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Rousseau
pref, Stb., WFFS-free
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.