We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Prachtige 6-jarige ruin, rechtstreeks van de fokker, zoekt een nieuw thuis.

- Gezond en in goede conditie
- Braaf, eerlijk, fijn karakter
- B/L niveau (kan een pasje wijken, schouder binnenwaarts en achterwaarts)
- 3 correcte gangen, waarvan een zeer goede stap
- Kent de tandarts (in september 2023 nog geweest), hoefsmid, correct geënt etc. Nog nooit op een trailer geweest.

Wordt sinds vorig jaar 2 á 3 keer in de week gereden, wegens tijdgebrek groen voor zijn leeftijd. Hij heeft veel tijd gehad om te groeien vanwege zijn grootte en is nu klaar om goed aan het werk gezet te worden. Hij is heel braaf, maar vanwege zijn niveau onder het zadel, zou een complete amateur niet geschikt zijn. Wel iemand met enige ervaring vereist (geen manege niveau).

Nikx is een Arabier x KWPN kruising (half met opzet, half perongeluk). Zijn moeder is een Goodtimes x Ferrango merrie. We hebben hier op stal nog 2 nakomelingen uit dezelfde moeder. 

Hij heeft achter een iets krampebeen, dit zie je enkel als hij een tijdje op stal heeft gestaan of een tijdje stil heeft gestaan (bijv. op de poetsplaats). Hij tilt dan zijn been de eerst pas hoog op (niet omhoog en opzij), verder zie je dit niet terug in het lopen. Hij kan zonder problemen achterwaarts, kort en klein draaien en is super braaf met de hoefsmid. Des te meer hij aan kracht wint, des te minder zijn krampbeen worden. Dit is voor een paard van zijn formaat en gebrek aan kracht en balans enigzins normaal.

Paard is in juni 2021 röntgen gekeurd, geen röntgen bemerkingen. Hij is nog nooit klinisch gekeurd. Keuren is kosten koper.

Voor meer informatie, graag appen naar 0641184464 (niet bellen ivm werk).

Stamboom

Vader Onbekend
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Goodtimes
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.