We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Westerhuis Honeybee was beste driejarige en reserve Sectiekampioen op de Regionale NWPCS Keuring Zuidenveld en behaalde het Sterpredicaat. Een jaar later was zij Reserve Volwassenkampioen op de Regionale Keuring.

Honeybee haar moeder is Ster - Preferent, grootmoeder en overgrootmoeder zijn Elite - Kroon. Aan vaderszijde de Sporthengst Steerwolde's VIP, die afstamt van de Elite - Kroon moeder Wester Aikema's Nicolien en de zeer succesvolle Sporthengst Hagelkruis Valentijn. Dit maakt Honeybee een volle zus van de NWPCS goedgekeurde dekhengst Westerhuis Cupido.

Honeybee is op dit moment drachtig (verwachte geboortedatum: 25 mei) van de Welsh Part Bred hengst Reitland's Sir Obama (Zie draffoto. Afstamming: High Flown's Oxford x Diamond), die dit jaar zijn eerste jaargang veulens geboren ziet worden. Sir Obama is onder andere een broer van de in Australië lopende FEI-pony Obama en zijn familie brengt de ene na de andere succesvolle dressuurpony. Vorig jaar heeft Honeybee haar eerste veulen gekregen, ze veulent makkelijk af en is een erg goede moeder.

Dit veulen wordt op dit moment opgefokt met het oog op de hengstenkeuring van 2026. Honeybee is de afgelopen maanden professioneel aangereden en pakt het werk onder het zadel en aan de longeerlijn erg goed op. De merrie is makkelijk in de omgang, braaf bij de hoefsmid en op de trailer.

Filmpjes onder het zadel zijn beschikbaar.

Westerhuis Honeybee is super interessant voor zowel fokkerij, als sport! 

Stamboom

Vader Steerwolde's VIP
Sport
Vader van vader Hagelkruis Valentijn
Sport
v.v.v. Leuns Veld's Lord
Elite, Prestatie, Sport
m.v.v. Zeldenrust Lucy
Elite, Ster
Moeder van vader Wester Aikema's Nicolien
Elite, Kroon
v.m.v. Downland Folklore
Elite, Prestatie
m.m.v. Heidehof's Ninette
Preferent, Ster
Moeder Westerhuis Honey
Preferent, Ster
Vader van moeder Kielshoop Honeyhill
Prestatie, Sport
v.v.m. Bjirmen's Wytse
Preferent, Sport
m.v.m. Speyskbosch Honeybee
Preferent, Ster
Moeder van moeder Westerhuis Surprise
Elite, Kroon
v.m.m. Bokkesprong Czardas
Preferent, Prestatie
m.m.m. Westerhuis Hanassie
Elite, Kroon

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Reg. Keuring 2023 Reserve Volwassen Kampioen
Reg. Keuring 2022 Beste Driejarige en Reserve Sectiekampioen