We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop:
Redboot Articulated Corrective Brace 2 stuks:
Gelede corrigerende brace voor de volledige voorpoten voor misvormingen van ledematen, tijdelijke of permanente immobilisatie van ledematen.
De Articulated Corrective Brace wordt gebruikt voor:Correctie van flexurale ledemaatmisvormingen of verkrampte pezenCorrectie van hoekige ledemaatmisvormingen of carpus varus/valgusHerhaling van verworven retracties van volledige ledematen (door pijn)Permanente of tijdelijke immobilisatie van het gehele lidmaat SpecificatiesMateriaal buitenlaars: Glasvezel en HarsenGewrichten materiaal Gewrichten: Nautisch roestvrij staalMateriaal binnenkant: Schuim met hoge dichtheidRegular : gewicht 1850 gram | hoogte 65 cmLarge : gewicht 2200 gram | hoogte 70 cm RichtlijnenVoor veulensDe Fetlock Brace is er in 2 maten. Een is het normale model en dekt alle gemiddelde Volbloed, Polo & Quarter horse veulens, en de andere is groot voor de meeste Warmbloed veulens. Als richtlijn, bestel de regular voor kleinere rassen en de large voor grotere, maar het verschil is niet strikt per soort maar per veulen en leeftijd. De grote laars is slechts een cm breder in de carpus en 3 cm hoger. Het gebied van de vetlok en de voet is vergelijkbaar. Bij kleine veulens is het probleem dat de beugel te hoog is en de borstkas achter de elleboog raakt. Een truc hiervoor is om een rond stuk hout of hard rubber van ongeveer 3 cm dik te nemen en dit in de beugel op de bodem van het voetgedeelte te plaatsen, en het zal het veulen optillen als het erop staat. Het verschil in hoef- en vetlokgebied kun je zo nodig corrigeren met meer bandage. De RedBoot collectie werd ontwikkeld door paardendierenarts Dr. A. Almanza in Argentinië. Bij Podoblock werken we samen met professionals uit de sector om de beste producten voor onze klanten te kunnen aanbieden.