We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Ambitieuze kwaliteit sportpony, die graag heel hard voor je wil werken, op zoek naar ambitieuze ruiter. Alexander kan geweldig springen en heeft het talent en de bewegingen om ook vooraan te eindigen in de dressuur (1.00m springen en Z1-dressuur). Zet er ook een handige, ambitieuze ruiter of amazone op en het is ronduit genieten.

Reden van verkoop: Mijn dochter van twaalf is nog niet ervaren genoeg (zie filmpje). Alexander heeft graag een ruiter die meer kan dan netjes zitten en meerijden. Dit hoeft absoluut niet met de harde hand, minder is juist vaak meer.

Springen: Vindt hij erg leuk en kan hij erg goed en afstanden zijn makkelijk te rijden, galop sprongetje meer of minder, wisseltjes allemaal erg makkelijk. Kan de dubbel met zowel twee als drie galopsprongen. Reeds door meerdere ruiters uitgebracht op 1.00m.

Dressuur: Pony heeft boven gemiddeld goede gangen. Kan makkelijk verruimen, maar ook heel fijn sluiten. Is in het verleden vooral veel mee gesprongen, maar is afgelopen jaar (2023) ook succesvol in het Z1-dressuur uitgebracht.

Dekhengst: Alexander is tot en met zijn 6e jaar goedgekeurde dekhengst geweest, zowel in Nederland als in Duitsland. Heeft ook meerdere afstammelingen rondlopen (ook in het Z).

Wat je moet weten: Alexander is lief, ongeduldig op de poetsplaats, een echte sportpony, super makkelijk op trailer en vrachtwagen, vreemd terrein doet hem niets. Is al sinds zijn derde een luchtzuiger maar dat zit hem en zijn gezondheid niet in de weg.

Voor meer informatie 0640540001

Stamboom

Vader Berktzicht Rob
Vader van vader Kantje's Ronaldo
pref ps d.h. ps f.h.
v.v.v. Watershof Pretendent
m.v.v. Wiske Barbara
Moeder van vader Sandy
ster pref
v.m.v. Ralph
pref
m.m.v. Kantje's Sandra
kroon pref
Moeder Slangenburg's Julia
kroon
Vader van moeder Moorland's Crack
v.v.m. Cadillac
m.v.m. Symphonie
Moeder van moeder Belcampo's Morgenster
kroon
v.m.m. Jasper
ps f.h.
m.m.m. Axkeen Lizzy
kroon pref ps f.m. ps pony