We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Vader New Pleasure VDL overtuigde op de KWPN Hengstenkeuring met zijn uitstekende model en moderne manier van springen; hij blinkt uit door atletisch vermogen, goede reflexen en veel overzicht. Treasure Blue Joy heeft een meewerkend karakter en hij komt elke dag in de hand, halster om/af en loopt mee aan een touw. Verder keurig ontwormd, geënt en gechipt. Hij heeft een KWPN paspoort.

Moeder Tarentina werd nadat ze een succesvolle EPTM-test liep, ingezet voor de fokkerij. Dat dit een goede keus is geweest, blijkt uit het feit dat zij nu onder andere prestatiemerrie is. Haar oudste nakomelingen lopen allemaal op 1.40m-1.60m niveau. Tarentina komt uit een directe vertakking van de Oldenburgse sportstam 160, waaronder ook de Grand Prix hengsten For Edition I (v. Forsyth FRH) en Ramanoff (v. Ramino) uitkomen. Tarentina is een hele lieve en rustige merrie.

Grootvader Beaujolais is misschien niet de bekendste hengst, maar hij bracht wel hele fijne werkwillende paarden. Hij tekende voor het vaderschap van Gere die Grand Prix dressuur heeft gelopen met Anky van Grunsven en is moedersvader van topvererver Krack C. Daarnaast bracht hij meerdere goedgekeurde hengsten die internationaal tot 1.60m gesprongen hebben.Vader van Beaujolais is de stempelhengst Lucky Boy xx, hij bracht essentiële volbloedeigenschappen in de fokkerij en was van cruciaal belang voor de moderne dressuur- en springfokkerij.

Grootmoeder Obertina, elitemerrie, bracht onder andere Wendiena W (v. Hold up Premier) die 1.45m sprong met Patrick Lemmen. Ook voor Zita (v. Hold up Premier) konden de balken op 1.45m gelegd worden. Verder heeft dochter Anky (v. Baloutbet de Rouet) 1.35m gesprongen en zij heeft inmiddels nakomelingen die aantreden in het 1.30/1.35m.Havanna (v. Cantos) kreeg zeer hoge punten voor haar EPTM-test. Zij kreeg onder andere negens voor reflexen en instelling. Debora (v. Numero Uno) bracht een zoon en dochter die respectievelijk op 1.50m en 1.40m springen. Bovendien is er nog een opmerkelijke verschijning in de dressuur ring. Jaguar (v. Negro) loopt momenteel op ZZ-Licht niveau.

Overgrootmoeder Gargentina is vooral bekend vanwege haar zoon Alwin Z (v. Ahorn), die hoge ogen gooide met Suzanne Tepper op Grand Prix niveau. Daarnaast bracht ze de goedgekeurde Zangersheide hengst Clinnus (v. Clinton) en de zevenjarige Kasper die op dit moment 1.35m springt.

Nafok: Tarentina’s nafok doet het uitstekend. Easy Money (v. Verdi TN) heeft succesvol 1.60m gesprongen en meerdere wereldbeker wedstrijden gelopen met Odai Fuad Farhan Abu Hamdan (Jordanië), maar is nu helaas overleden. Captain (v. Burggraaf) en Gaby (v. Campbell VDL) zijn opgeklommen naar 1.40m niveau. Daarnaast springt Bernhard (v. Indorado) 1.35/1.40m.
In 2022 heeft Tarentina een merrieveulen gegeven van Zirocco Blue VDL die verdienstelijk werd verkocht op de Limburgse veulenveiling.

Stamboom

Vader NEW PLEASURE VDL
Vader van vader FOR PLEASURE
v.v.v. FURIOSE II
m.v.v. GIGANTIN
Moeder van vader LADY-A TER PUTTE
v.m.v. DIAMANT DE SEMILY
m.m.v. UKASE TER PUTTE
Moeder TARENTINA
Vader van moeder BEAUJOLAIS
v.v.m. LUCKY BOY XX
m.v.m. VENICE
Moeder van moeder OBERTINA
v.m.m. INDOCTRO
m.m.m. GARGENTINA Z