We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

* sold / verkocht *

Deze fantastische grote A/kleine B-pony is reeds 8 jaar in ons bezit. Hij is naar onze stal verhuisd op 5-jarige leeftijd voor onze dochters die toen bijna 4 jaar en 2 jaar waren. Ze hebben allebei met hem leren rijden, net zoals vele andere kinderen want wij geven thuis ook privélesjes. Ondertussen rijden beide dochters intensief jumping met hun grotere pony’s en stoppen ook onze vaste lesruiters niet met groeien. Daarom gaan we met spijt in het hart op zoek naar een nieuw gezin voor Kito.

Kito is een brave, betrouwbare speel- en leerpony met heel af en toe een ondeugende welshstreek die zijn ruiter veel kan leren. Hij heeft veel ervaring met jonge ruiters, loopt met een onervaren ruiter fijn aan de longe en kent hiervoor de stemcommando’s (stap, draf, galop) maar hij kan ook fijn nageeflijk lopen.

Hij is de ideale pony om thuis mee te leren springen, heeft een fijne springtechniek, veel vermogen, kijkt zelf naar zijn afstand en helpt zijn ruiter over de sprong. Hij heeft veel ervaring met bixie-proefjes (30/40cm) zowel aan het touw als los. Om hogere wedstrijden (60cm) te springen op vreemde locaties heeft hij een zelfzeker ruitertje nodig maar hij kan prima foutloos rond springen met een jonge ruiter. Momenteel springt hij bij ons nog wekelijks parcours (tot 60cm), thuis of op verplaatsing. Verder heeft hij zowat alles gehoord en gezien: dressuurhekjes, (oefen)jumpings, wandelingen, ponykampen, verkleden, rijden zonder zadel, voltige, ponyspelletjes, brevetexamen, meerdaagse Euregio,… allemaal prima voor hem. Hij is gezond, heeft geen gebreken en is uiteraard in orde met vaccinaties, tandarts & hoefsmid.

Wij zoeken voor hem een gouden stalletje, met dagelijkse weidegang, gezelschap van soortgenootjes en vooral met de juiste match waar hij een volgende ponyruiter terug alle kneepjes van het vak kan leren, vanaf het 1ste ritje op de rug van een pony tot op wedstrijd gaan met tussendoor alle mogelijke vormen van ponyplezier!

Meerdere keren komen proefrijden of begeleiding gedurende de eerste periode is zeker mogelijk want wij kennen Kito ondertussen door en door en vertellen graag alles over hem.

Al zijn persoonlijke spulletjes mogen met hem mee.

Stamboom

Vader Buren's Nelson
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder Frisia's Nando
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Bolster Fakir
m.m.m.

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Euregio Woutershof 2023 50/60cm clear round