We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

BLIJ STOER STERK VEELZIJDIG ZUIVER GELDERS GEFOKTE JAARLINGHENGST MET STERKE BEWEGINGEN  

Spijtig genoeg werd het laatste (20ste) veulen van de 23-jarige Tajirma in 2023 geen merrie, maar een hengst, te weten de bruine kol sneb Tita Tovenaar (Henkie x voorlopig keurmerrie en Nat.Kamp GP Tajirma van Laurentz x Zep x Commandant x Zwier), geboren 14 juni 2023.
Vader Henkie (Alexandro P x Upperville) werd ook bij ons op het bedrijf geboren en nam met Adelinde Cornelisse driemaal deel aan de WK Jonge Paarden in Ermelo en loopt nu onder haar Lichte Tour.

Tita Tovenaar is een stoer blij compact gebouwde jaarling dat goed in het Gelderse type staat en opvalt door zijn houding en beweging. Tita Tovenaar is een driekwartbroer van de reserve kampioen 2014 voorlopig keurmerrie Gitta-Jirma (Alexandro P) en de bij het ZfdP ten behoeve van ponyfokkerij (voorkant, houding en knieactie) goedgekeurde en in Duitsland in gestationeerde Ampère (Alexandro P). De nationaal veulenkampioen 2007 Charisma (Upperville) is een halfbroer van Tita Tovenaar. Ook de 1ste nationale veulenkampioene van Alexandro P, de keurmerrie, Elvirma en elite sportmerrie, Lichte Tour lopende Bijtajirma (Upperville), zijn driekwart zusters van Tita Tovenaar.
Datzelfde geldt voor de voorlopig keurmerrie Jitta-Jirma (Alexandro P). Daarnaast is Tita Tovenaar een neefje van Like Me (Aqiedo), die 1.20 springt en Bejirma (Rubus), die M2 gekwalificeerd is.  
Tita Tovenaar is verder nauwverwant aan de nationale kampioensmerrie Lollipop (ZZL gelopen), het internationale GP dressuurpaard Desdemona (Wahtemin), de Z2 dressuur sportmerrie Ofirma (Zep), 1.30 springpaard Agnetha (Toronto) en de ZZ-menpaarden Sep (Parcival) en Gienirma (Alexandro P).
 
Kortom: een extra bewegend sterk stoer compact gebouwd blij jaarling met veel front dat veelzijdig inzetbaar is.

Stamboom

Vader Henkie
Lichte Tour onder Adelinde Cornelisse
Vader van vader Alexandro P
ZZ-zwaar preferent
v.v.v. Koss (El Corona x Goudsmid)
1.20 springen preferent
m.v.v. Itilde (Satelliet x Uriant)
keur preferent
Moeder van vader Beaujamanda
prestatie voorlopig keur
v.m.v. Upperville (Cabochon x Creool)
Grand Prix dressuur
m.m.v. Jamanda (Zep x Unitas)
keur sport Z2-dressuur
Moeder Tajirma
voorlopig keur preferent
Vader van moeder Laurentz
1.10 springen Z2-dressuur
v.v.m. Bazuin (Satelliet x Gloriant)
Z2 dressuur
m.v.m. Erika (Unitas x Folio)
prestatie keur
Moeder van moeder Firma
ster preferent
v.m.m. Zep (Goudsmid x Magneet)
m.m.m. Virma (Commandant x Zwier)
ster