We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te Koop! Stoere mooie en opvallende valk ruin Cassaletto (roepnaam Carletto).

Carletto is een 3-jarige ruin (geboren in mei 2020) van 1.46m (v Cassanova du Bois). Kleur: valk. Hij heeft een vriendelijk, braaf en meewerkend karakter. Ik heb Carletto zelf gefokt, geboren zien worden en op zien groeien. Vanaf veulen af aan is hij veel in de hand geweest en heeft hij alle dagen buiten in het weiland kunnen rennen en spelen. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat hij bij zijn nieuwe plek veel naar buiten kan, het liefst 24/7 in de zomer.

Zowel de moeder heb ik in eigendom gehad als zijn volle zus (2018) ook nu zelf onder het zadel. Allemaal hebben ze hetzelfde nuchtere, vriendelijke karakter. De moeder van Carletto is de New Forest merrie Floorretta. New Forestpony's staan bekend om hun veelzijdigheid, werkwillige en betrouwbare karakter. Ik heb Floorretta zelf gereden en uitgebracht in de dressuur (M1 startgerechtigd tussen de paarden). De vader van Carletto is de bekende hengst Cassanova du Bois, zie laatste foto. Op jonge leeftijd heeft deze hengst zowel in de sport als op keuringen vele successen behaald. Inmiddels loopt hij Z2 dressuur tussen de paarden.

Helaas heb ik besloten om een ander vijf sterren huisje voor Carletto te zoeken, omdat ik niet de tijd heb voor hem die hij verdient. Elke dag staat hij bij het hek te wachten om graag wat te willen doen, hij geniet van knuffelen, poetsen of gewoon aandacht. We zijn nu rustig aan bezig met grondwerk en longeren, dit pakt hij goed op. Hij is er klaar voor om verder opgeleid te worden. 

Carletto heeft zeer opvallende ruime gangen, zowel in de stap, draf als galop. Carletto is wat overgevoelig voor de knut mugjes in de zomer hier aan de bosrand. Met een vliegendeken is dit goed te verhelpen, maar het liefst staat zijn nieuwe stal ergens aan de kust, waar hij hier helemaal geen last meer van zal hebben!

Carletto is altijd bijtijds bekapt, geënt en ontwormd. Tevens door de paardentandarts gecontroleerd en recent klinisch goedgekeurd (26 april 2023). 

Carletto staat in Dwingeloo, Drenthe (NL).
Contact opnemen kan bij voorkeur via WhatsApp: (+31) 06 39662163 
De vraagprijs is 4950 euro

Stamboom

Vader Cassanova Du Bois
Vader van vader FS Champion De Luxe
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Carice du Bois
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Altido Olet's Floorretta
Vader van moeder Verdi
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Hali's Oletta
v.m.m. Priory Prickle
m.m.m.