We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Navieta is een ontzettend lieve E-pony merrie van 3,5 jaar met KWPN papier (zie foto). Ze meet 1.54m en zal naar verwachting uitgroeien tot een grote E-pony. 

Ze heeft hele goede en ruime gangen met een lichtvoetige draf! Op de foto’s en filmpje lieten we haar voor de aller eerste keer los springen. Ze vond het leuk om te springen maar aangezien dit haar eerste keer losspringen was en de bak erg glad was door de vele regen zijn we nog niet hoger gegaan! Tevens vinden we haar persoonlijk meer geschikt voor de allround- of dressuursport.

De lijn van Navieta is meerdere generaties gefokt door dezelfde fokker. Verder terug in deze lijn vindt je de wereldberoemde hengst Gribaldi (Elite, Preferent) die op Grand Prix niveau liep. Als 3-jarige werd Gribaldi al Kampioen op de Trakehner Keuring daarna werd hij bij het KWPN goedgekeurd. Als 4-jarige werd hij Reservekampioen van de Pavo-Cup. Gribaldi mocht daarnaast ook met Edward Gal naar de Wereldbeker finale in Las Vegas. Gribaldi is tevens de vader van vele toppaarden en van het fenomeen Totilas, het eerste paard dat de magische grens van 90 % doorbroken heeft in de Kür op Muziek.

De vader van Gribaldi is de Trakehner topvererver Kostolany, zelf gepresteerd op Grand Prix Niveau! Kostolany bracht in 1995 zowel de Siegerhengst als de Siegermerrie, een gebeurtenis wat uniek is. Kostolany heeft, naast Gribaldi nog meerdere Trakehner goedgekeurde zonen, waaronder Bertone, Showmaster, Silvermoon, Tolstoi, Sans Souci en Polansky. Stammoeder van Kostolany's moederlijn is de beroemde merrie Kasette van Hauptgestüt Trakehner, hieruit komt o.a voort het Olympiade-dressuurpaard Immanuel (Munchen 1972), als de Trakehnerverervers Kapitan en Kassius.

Daarnaast vindt je in de afstamming van Navieta ook nog de hengst Metall die op Prix St. George loopt en daar de vader van Ferro (Preferent) die op Grand Prix niveau loopt. Tevens zie je de hengst Nabuur terugkomen die 1.30m sprong en Z1 dressuur liep. Bij de moederlijn van Navieta vindt je de bekende hengsten Damiro en Ramiro Z (Preferent) die beide 1.60m sprongen.

Navieta is nu een paar weken uit de opfok en heeft eerst even aan mogen komen, inmiddels is ze klaar om aan de slag te gaan. Ze heeft een heel lief en sociaal karakter. Ze kent een deken, het halster op- en afdoen, staat netjes stil tijdens het poetsen en loopt ook heel braaf mee aan een touwtje. Ook is er al een begin gemaakt aan de voetjes optillen wat ze braaf doet. Ze heeft inmiddels ook al een keer een zadeltje opgehad in de stal, hier blikte of bloosde ze niet van! Helaas kom ik er zelf niet aan toe om haar zadelmak te maken aangezien ik ook gewoon nog werk en onze bak erg nat, glad en blubberig is nu in de winter.. Echter verwacht ik wel dat ze zo zadelmak is gezien haar makkelijke karakter!

Ze heeft geen (stal)gebreken! Ze is recent ontwormd.

Mooie kans voor iemand die een leuke toekomstige kinder- en sportpony wil!

Vaste prijs € 3750 bij een vlotte verkoop aangezien we helaas tijd en ruimte te kort komen..

Stamboom

Vader Kwaliteitsvolle KWPN
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder merrie waarin
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Gribaldi voorkomt!
m.m.m.