We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Portland is een dressuur gefokt chique 2 jarige (29-06-2020) KWPN ruin met een expressieve draf waarbij hij een uitmuntend voorbeen gebruik heeft en een zeer sterke achterhand. Hij meet op het moment 1.67en zijn verwachte stokmaat zal rond de 1.72m worden (de moeder is 1.70m en de vader is 1.71m). Hij heeft een hele goede afstamming: Fürst Dior x Discovery x Jonggor’s Weyden. Wij hebben hem zelf gefokt!

De vader van Portland is Fürst Dior, een jonge maar zeer sprekende hengst, wie de Sporttest in Münster-Handorf won met een zeer goede score van 8.83 en hij werd daarnaast ook Reservekampioen op de hengstenkeuring in Mecklenburg. Zijn vader Fürstenball, zelf Bundeschampion, is een invloedrijke hengst binnen de Europese dressuurpaardenfokkerij met vele bekende nakomelingen. Op het Wereldkampioenschap voor 7-jarige dressuurpaarden had Fürstenball maar liefst 3 nakomelingen in de finale.

Tevens zit er in de vaderlijn de bekende hengst Furst Heinrich; wie kampioen was tijdens de hengstenkeuring in 2001, winnaar van de main premium in 2002, wereldkampioen van de 5 jarige dressuurpaarden in 2003 met een gemiddelde score van een 9,3 en heeft 53 goedgekeurde zonen. Achter deze lijn zit net zoals aan moederskant ook nog de bekende hengst Donnerhall en zijn vader Donnerwetter welke beide Grand Prix hebben gelopen. Donnerhall heeft meer als 160 goedgekeurde zonen en heeft daarnaast ook vele overwinningen op zijn naam staan! Donnerhall behaalde een individuele derde plaats (brons) en het team goud op de Wereldruiterspelen in Den Haag. Op het Wereldkampioenschap in Rome leverde het Duitse dressuur team een gouden medaille op.

Verder terug in de vaderlijn komt ook de bekende hengst Sandro Hit voor, wie Z2-dressuur was en daar de vader van is Sandro Song wie Z-springen (1.30m) liep en wiens vader Sandro ook 1.60m springen liep. De vader van de moeder van Sandro Hit is Ramino wie 1.50m springen liep, zijn vader is de bekende Ramiro Z wie 1.60m springen liep. 

Daarnaast komt in de vaderlijn ook de hengst Rubinstein I voor, wie op 6 jarige leeftijd tijdens het Duitse Kamioenschap voor Jonge Dressuurpaarden reservekampioen werd. Op 7 jarige leeftijd had Rubinstein al 10 Prix St. Georges overwinningen op zijn naam staan. Eén jaar later had hij al 9 Grand Prix overwinningen op zijn naam staan en in totaal had hij aan het einde van zijn sportcarrière meer dan 40 Grand Prix overwinningen behaald. Daarnaast was hij ook geselecteerd voor de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta.

De vader van de moeder van Portland is Jonggor’s Weyden, wie op Grand-Prix niveau loopt en is de enige goedgekeurde dressuurhengst ter wereld die ooit een individuele medaille op de Olympische Spelen behaalde. Op de Olympische Spelen in Atlanta bracht Jonggor’s Weyden het team zilver en de individuele bronzen medaille onder Sven Rothenberger. 

De moeder van Portland is in het bezit van het Prestatie Sport predicaat en het Ster predicaat. Een paar weken geleden is ze ook Kampioen van Regio Zuid geworden tijdens de Keuring. Over twee weken mag ze op voor haar Voorlopig Keur predicaat.

Portland heeft dus een veel belovende afstamming en heeft geen (stal)gebreken! Hij is al heel makkelijk in de omgang, hij is erg nieuwsgierig en knuffelig en komt meteen naar je toe. Hij komt dagelijks in de hand en kent ook zijn halster op en afdoen, meelopen aan een touwtje en de hoefsmid. Ook heeft hij al meerdere keren op de trailer gestaan, hij loopt er rustig op en staat onderweg ook braaf stil. Het is een hele makkelijke en brave ruin.

Portland is recent klinisch en röntgenologisch goedgekeurd.

Pedigree: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2187060/portland-van-de-teugenaar

De ene laatste foto is van de vader Fürst Dior en de laatste foto is de moeder (Discovery x Jonggor’s Weyden).

Vraagprijs € 6250

Stamboom

Vader Fürst Dior
Prämienhengst, DR-M1
Vader van vader Fürstenball
PSG/Inter I, Elite, Hauptprämie, Prämienhengst, WFFS-free
v.v.v. Fürst Heinrich
m.v.v. Maradonna
Elite, Staatsprämie
Moeder van vader Silvia
v.m.v. Sir Donnerhall I
Hauptprämie, WFFS-free, DR-M1
m.m.v. Sina
Moeder B Impressed
Prestatie-Sport, Ster, WFFS-free, DR-Z1
Vader van moeder Discovery
v.v.m. Dolany
Grand Prix
m.v.m. Mandia I
Zuchtbuch
Moeder van moeder Soraya
PROK, DR-L1
v.m.m. Jonggor's Weyden
Grand Prix
m.m.m. Falaika
Prestatie-Sport, DR-Z1