We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Goliath is een indrukwekkende en unieke 13-jarige ruin (Tuschinski x Tietse D 428) die klaar is voor een nieuwe ruiter. Wat hem onderscheidt van de standaard KWPN'er is de aanwezigheid van een beetje Fries bloed verder in zijn bloedlijn. Dit resulteert in een prachtige volle staart en een mooi, imponerend front. Goliath is op dit moment al 10 jaar bij ons. We hebben hem zelf opgeleid vanaf zijn 3e levensjaar naar het Z1+8 dus kennen daardoor zijn volledige historie en karaktereigenschappen.

Goed om te weten:
- Karakter onder het zadel:Goliath is zeer werkwillig en gedreven onder het zadel. Hij leert nieuwe oefeningen snel aan. Wel is hij heel erg sensitief op de hulpen en aanwijzingen die je geeft en daarom niet geschikt voor een beginnende ruiter. Hij presteert het beste met een zelfverzekerde ruiter die hem een duidelijke richting geeft. 
- Training: Hoewel hij momenteel niet officieel in de wedstrijdsport wordt uitgebracht, wordt hij wel regelmatig getraind. Hij heeft nog steeds alle vaardigheden tot en met Z1-niveau en heeft zeker nog de potentie om weer succesvol te zijn in de wedstrijdsport op dit niveau en hoger. De vliegende wissels heeft hij tijdens trainingen een aantal keer gesprongen maar deze zijn nog niet 100% bevestigd. 
- Op ander terrein: Hij gaat een aantal keer per jaar mee op buitenrit en is hierin altijd erg braaf en luistert goed naar je hulpen. Hetzelfde geldt voor wedstrijden en overig ander terrein. Hij is rustig in de trailer. Het is overigens altijd een feestje om hem mee te nemen op wedstrijd want hij laat zich daar vaak nog net een beetje extra goed zien en je krijgt gegarandeerd veel leuke complimentjes over zijn voorkomen ;)
- In goede gezondheid: Na een korte onderbreking een aantal jaar geleden in zijn wedstrijd carrière vanwege een aandoening, is Goliath succesvol geopereerd in een gespecialiseerde kliniek en inmiddels volledig hersteld. Hij verkeert momenteel in zeer goede gezondheid en heeft geen (stal)gebreken. In de afgelopen dertien jaar heeft hij nog nooit iets aan zijn benen / pezen gehad of kreupel geweest ondanks dat hij altijd in (verschillende) kuddes heeft gestaan.
- Sociaal richting andere paarden: Goliath staat op dit moment 24/7 buiten in een kudde en is zeer sociaal richting andere paarden. In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat hij het beste in zijn vel zit op het moment dat hij in een vaste groep staat en veel of zelfs volledig 24/7 buiten staat.
- Hoefverzorging: Goliath wordt eens in de aantal maanden bekapt en staat de afgelopen jaren zonder ijzers. Hij heeft van nature gemakkelijke hoeven die weinig onderhoud vereisen. Hij is gemakkelijk bij de hoefsmid.

Reden van verkoop: De reden voor verkoop is dat de ambitie van de huidige amazone is verschoven, waardoor Goliath niet meer de tijd en aandacht krijgt die hij verdiend. Het was een hele lastige keuze door zijn ontzettend lieve karakter, maar we weten zeker dat Goliath nu nog heel wat mooie jaren tegemoet kan gaan met een nieuwe en enthousiaste ruiter. Er zit geen haast achter de verkoop en hij wordt alleen verkocht bij een goede klik en als er een mogelijkheid is om zijn nieuwe thuis te bezichtigen omdat we zeker willen zijn dat hij goed terechtkomt.

Prijsklasse: Prijs in overleg. Onze voorkeur heeft een verkoop inclusief Hulsebos dressuur zadel, Dy’on hoofdstel met Trust bit en twee goed passende dekens. Het hoofdstel en zadel zijn beide op maat gemaakt voor Goliath. 

Geïnteresseerd? Goliath is klaar voor een nieuwe eigenaar die hem de aandacht en uitdaging kan bieden die hij verdient. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Meer video's via mail of Whatsapp beschikbaar.

Contact: Mail naar amberveldman1998@hotmail.com om contact met ons op te nemen.

Stamboom

Vader Tuschinski
STB
Vader van vader Krack C
STB KEUR
v.v.v. Flemmingh
STB, PREFERENT
m.v.v. Gicara II
STB KEUR, PREFERENT, PRESTATIE
Moeder van vader Kalinja
STB STER, PREFERENT, PRESTATIE
v.m.v. Pion
STB
m.m.v. Toriose
STB STER, PREFERENT, PRESTATIE
Moeder Amazing Grace
REG. B SPORT-(DR), PRESTATIE, D-OC
Vader van moeder Tietse D 428
STB
v.v.m. Reyert 337
m.v.m. Bontsje
Moeder van moeder Unravelation
STB SPORT-(DR)
v.m.m. Farrington
STB KEUR
m.m.m. Leonie
STB PRESTATIE