We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop ivm stoppen de liefste en braafste pony!
 
Merrie
1.52 m
8 jaar oud
L/M niveau dressuur
Connemara pony  

Onze Abbey is de droompony van bijna elke ponyruiter! Ze is knap, lief, makkelijk in de omgang en door bijna elke ruiter te rijden. Een beginner die netjes erop zit en lekker meer kan liften en goed kan remmen en sturen moet ook lukken.

Abbey is een hele werkwillige en looplustige pony, ze is lekker voorwaarts en luistert goed naar de hulpen. Ze is niet sensibel als je een keer uit het ritme zit of haar per ongeluk in de mond trekt. Ze staat ook netjes stil met opstappen.  

Abbey vinden wij een knappe pony met een heel mooi model, ze is ongeveer 152 hoog en dit jaar 8 jaar geworden. Ze is een Connemara zonder een volledig papier maar wel met een origineel Iers paspoort. Ze is geïmporteerd uit Ierland.  

Een pony met een mooie robuuste uitstraling en 3 correcte basisgangen. Ze is geen totilas maar wel veelzijdig in te zetten voor dressuur/springen/cross/buitenrit).  Ze is een echte eyecatcher in zowel het bos, dressuurring, springring en ze kan mee op buitenrit.  

Abbey is bijna bomproof, want zoals je weet een paard is nooit 100% bomproof. Ze kan daarom ook alleen mee op buitenrit, al is het code geel Abbey doet haar ding en loopt onverstoorbaar door.  

Abbey is als 3 jarige net zadelmak bij ons gekomen en nu 5 jaar in ons bezit. Ze is in die tijd recreatief gereden en momenteel weer serieus opgepakt. We hebben met haar thuis vooral in de bak dressuur gereden en veel in het bos en de straat op. Ze is nu op L/M dressuur niveau afgericht. Voor de corona tijd heeft ze een aantal wedstrijdjes gelopen met winstpunten maar daarna hebben we dat niet meer opgepakt. Ze heeft een fijne looplust en de juiste instelling, een hart van goud en wil altijd voor je werken. Gaat braaf mee het bos in zowel alleen als samen. Kan met de juiste begeleiding door bijna elke ponyruiter gereden worden.  

Ze is ook echt een pony die van tutten en aandacht houdt. Wil je serieus met haar rijden, wandelen of spelen en zonder zadel rijden het kan allemaal! Abbey vindt deze aandacht echt geweldig leuk!

Door haar stokmaat/formaat en natuurlijke looplust waarbij ze heel soms een beetje enthousiast is en lekker doorloopt zoeken wij een ruiter van 12 jaar of ouder. Je moet goed kunnen remmen en sturen en lekker mee kunnen liften.  

Ze is super braaf en lief in de omgang maar heeft wel wat overwicht nodig als ze iets anders interessants ziet dan wil ze daar graag naar toe lopen. Ze geeft braaf 4 voetjes. Vertoont totaal geen merriegedrag, je zal niet weten wanneer ze hengstig is. Gaat makkelijk de trailer op en staat daarop netjes stil.  

Ze staat vierkant op ijzers omdat wij dagelijks over straat lopen naar de wei en heel veel buitenrijden. Ze is daarom ook erg braaf bij de hoefsmid. Ze kan alleen of met meerdere paarden op de wei staan.

Ze is vrij van stalgebreken en keuren is uiteraard toegestaan, kosten voor koper.  
Bij aankoop in 2019 is ze volledig klinisch en röntgenologisch gekeurd met nek en hals.
Daarop waren totaal geen bemerkingen.  

Vraagprijs 12.500 euro (onzin biedingen achterwege laten).  
Inclusief toebehoren:
-          Anky dressuurzadel (aangeschaft voor haar)  excl singel.
-          Beugelriemen en Sprenger veiligheidsbeugels.
-          Hoofdstel met sprenger bit.
-          Al haar RAMBO dekens: regen/zomerdeken, winterdeken, vliegendeken, masker van le Mieux)
-          We hebben nog meer toebehoren ter overname.  

Kennismaken kan in omgeving Wintelre, Noord Brabant.  

Contact:
Marieke 06-16597096 (graag appen ivm werk)  
Video's op aanvraag via WHATSAPP, je bent welkom om te komen kijken!

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.