We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Elton Dream – Extreme US uit Jameson RS2 dochter van Daydream (staatspremie, v. De Niro) –hengstveulen – geboren op 11-3-2024

Nog beschikbaar

Extreme US uit de nog jonge zwarte Jameson RS2 merrie. Dochter van de Hannoveraner Prämienstute (St. Pr. St.) die afstamt van de Grand Prix hengst De Niro. Daydream is een halfzus van de Westfalen en Rheinland gekeurde premie hengst Quanticus (v. Quarterback) en van de Westfalen gekeurde hengst Esben (v. Escamillo). De moeder van Daydream is de Staatspremie merrie Sansiera (v. Sandro Hit) welke een halfzus van de gekeurde kampioenshengst en Grand Prix scorende succesvererver Fidertanz (v. Fidermark I). De Bundeschampion van 2013. Dit hengstveulen (v. Extreme US, Escamillo x Vivaldi) is een sterke verschijning met veel gedragenheid en met een goede bloedvoering een krachtige basis legt.

Vader Extreme US is niet voor niets een populaire keuze onder fokkers. Het fokproduct van Gestüt Lewitz behaalde een KWPN-score van maar liefst 89 punten met een 8,5 voor galop en voor elk ander onderdeel een 9 scoorde. Een jonge hengst die een zeer sterke indruk achterliet bij de presentatie van de nieuwe dressuurjaargang. Winnaar van de KWPN-hengstencompetitie 2023/2024. Extreme US komt uit een zeer bewezen moederlijn waarin we dichtbij hengsten zien als Glock’s Total US (v. Totilas), Fürst Zonik PS (v. Fürstenball), Debutant PS (v. Deparon), Dante U.S. (v. Dante Weltino) en de recent gekeurde Lamborghini U.S. (v. Lord Europe).

Moedersvader Jameson bewijst dat zijn nakomelingen eveneens beschikken over een indrukwekkende beweging en een prachtige bovenlijn en sterke achterhand. De inmiddels Prix st Georges geklasseerde zoon van Blue Hors Zack won maar liefst tweemaal de finale van de hengstencompetitie, wist zich zilver te behalen op de Pavo Cup met een score van 88,4% én eindigde als achtste op het Wereld Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Zijn moeder imponeerde eveneens met haar kwaliteit in de Zware tour en is een dochter van de legende Negro.

De moederlijn is recent onder aandacht gekomen in de Herwart von der Decken-Schau waarbij drie dochters uit grootmoeder Reine Freude de titel beste merriefamilie in Hannover voor 4 jaar mogen dragen. Als kers op de taart behaalde de hengst Fidertanz (halfbroer van oma Sansiera) ook nog eens de titel hengst van het jaar 2021 in Verden, Hannover.

Verderop in de lijn zien we veel sport terug waaronder de gekeurde goed presterende hengsten La Calido (v. Lord Lancer), Chirivell (v. Calato), Quite Calido (v. Quite Capitol), Disconto (v. Diamantino), Fanconi (v. Fuchsberger) en ook ouder bloed Frederico (v. Furioso II) en Paradiso (v. Pilot). Maar de lijn kent ook jongere succesvolle generaties als Escaneno (v. Escamillo), Escamour (v. Escamillo), Valenziano (v. Valdiviani), Bel Amour (v. Belantis), Edge of Glory (v. Escamillo), Equalizer B (v. Escamillo), Quanticus (v. Quarterback), en de jong geveilde hengst Esben (v. Escamillo).

Pedigree: https://horsetelex.nl/horses/pedigree/2584080/elton-dream

Stamboom

Vader Extreme US
Ggk: Hann, KWPN
Vader van vader Escamillo
Inter A/B/II
v.v.v. Escolar
Grand Prix
m.v.v. Casilla
Verbandsprämie
Moeder van vader Viva Contana PS
Hann
v.m.v. Vivaldi
PSG/Inter I
m.m.v. Contana
Hauptstutbuch
Moeder Join The Dream
Hann
Vader van moeder Jameson RS2
PSG/Inter I
v.v.m. Blue Hors Zack
Grand Prix
m.v.m. Atlinda M
PSG/Inter I
Moeder van moeder Daydream
Staatsprämie
v.m.m. De Niro
Grand Prix
m.m.m. Sansiera
Staatsprämie