We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop voor een goed tehuis:

Ultra Vivant N v. Kyton x Adina elite ibop d-oc v. Uphill x ster preferent v. Kennedy x keur v. Cabochon.

Het is een mooi gemodelleerd veulen met veel beweging en een mensgericht karakter. De opvallende kleur met mooie gelijke aftekeningen maken hem een prachtige verschijning.

Adina:

4e tijdens de NMK
Stamboekkeuring 85/85
Stap 85
Draf 80
Galop 90
Houding 85
Ibop 77,5

Ultra Vivant heeft een volbloedpercentage van 36,91% en een inteeltpercentage 1,81%

Hij is geboren op 25 maart 2024. Het is een donkere vos/koffievos met vier witte voeten.

Adina is op dit moment drachtig van de hengst Lantanas voor 2025.

Kyton is de eerste goedgekeurde zoon van de goed fokkende Ferguson, die met succes in de Lichte tour wordt uitgebracht. Van de 34 in het stamboek opgenomen dochters van de Floriscount-zoon zijn er al 14 elite, is er 1 keur en 12 voeren het sterpredicaat. Daarmee is het sterpercentage van Ferguson bijna 80 procent. Ook in de testen scoren zijn dochters ver boven gemiddeld. Net als bij Kyton valt hun goede instelling en aanleg tot verzamelen op. Zijn keur preferente moeder Wilbria is een opvallende, correct gebouwde merrie die naast Kyton al vijf predicaatnakomelingen bracht. In de aanlegtest werd haar galop met een 8,5 beoordeeld. Daar is haar vader Ferro mede verantwoordelijk voor. De Olympische dressuurhengst is één de grondleggers van de moderne dressuurfokkerij en bekend om de kracht en gedragenheid in beweging. Overgrootvader Weyden is als ververver minder bekend, maar de Hannoveraan deed het in de sport misschien nog wel beter dan Ferro. Op de Olympische Spelen van Atlanta won de vos met Sven Rothenberger individueel brons en zilver met het Nederlandse team. Grootmoeder Silbria is de halfzus van Olymbria, de moeder van de hengst Don Olymbrio. Kyton’s vijfde moeder, Elzabria, is de volle zus van de Olympische merrie Barbria en de volle zus van Gelbria, de moeder van de Grand Prix hengst OO Seven en de grootmoeder van GLOCK’s Voice. Deze bekende moederlijn leverde vele internationale en nationale dressuurpaarden.Stamboom

Vader Kyton
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Adina
Elite ibop 4e NMK
Vader van moeder Uphill
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Kennedy
m.m.m.