We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Saphira (d-oc) is een merrie van Livius x voorl keur. v Connaisseur. Ze heeft een goed achterbeen gebruik en is lichtvoetig. Ze loopt netjes mee aan het halster en ook trailer laden deed ze makkelijk. Verder is ze gezien haar leeftijd nog erg groen en is er verder nog niet veel mee gedaan. 
De moeder van Saphira is Her Highness B, zij gaat na het veulen wat ze nu aan de voet heeft weer terug in de sport, zodat ze hopelijk elite +sport wordt. Haar oudste nakomeling is een stermerrie van inmiddels 6 en is M1.
Grootmoeder Tsarina B presteerde zelf in de Lichte Tour en bracht al drie succesvolle nakomelingen, het PSG-paard Zeno B (v.Don Schufro) en de ZZ-Zwaar geklasseerde Carolina B (v.Dreamcatcher) en Empereur B (v.Gribaldi). Tsarina B is bovendien een halfzus van het Grand Prix-paard Reine B (v.Rubinstein I), waarmee Lotje Schoots medailles won op EK’s voor Junioren en Young Riders, alsmede de Lichte Tour-paarden Urchin B (v.Jazz) en Inca (v.Saros xx). Overgrootmoeder Dola is zelf een halfzus van het Grand Prix-paard Conquistador (v.Pion) en staat tevens aan de basis van Lichte Tour-paarden als Inana B, Isabella B, Netzo, Roessegnieur, Darius B en Brennus B evenals de KWPN-goedgekeurde hengst Mister Maserati (v.Glock’s Toto Jr.).

Kortom veel sport en predicaten in de lijn van Saphira. Ik zie haar dan ook graag bij iemand komen die met haar naar de keuring en/of sport gaat.
Ze is op 3 juni 2024 röntgelogisch goedgekeurd. Ze meet nu ongeveer 162, maar daar zal gezien haar leeftijd nog wel een paar cm bijkomen. 

Stamboom

Vader Livius
D-OC, prok, Stb., WFFS-free
Vader van vader BORDEAUX
pref, Stb
v.v.v. UNITED
m.v.v.
Moeder van vader BLUEBERRY-UTOPIA
Elite, IBOP(drs), prok, sport(dr)
v.m.v.
m.m.v.
Moeder HER HIGHNESS B
prok, ster, voorl.keur
Vader van moeder CONNAISSEUR
Stb
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder TSARINA B
Elite, prest, sport(dr),pref
v.m.m. jazz
m.m.m. DOLA
STB ELITE, PREFERENT, PRESTATIE, SPORT-(DR), PROK