We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Onze onwijs lieve, gevoelige merrie (Joya) van 1.47 en 7 jaar oud is op zoek naar een nieuwe plek. Ze is voor de onervaren ruiter onwijs lief en voorzichtig maar wil je echt een pony waar je niets op hoeft te doen om over de hoefslag te rijden is dit niet de pony die je zoekt. Ze heeft wel iemand nodig met al een beetje rijervaring.

Omdat onze dochter fanatiek rijdt op onze tweede pony is er helaas te weinig tijd om Joya goed door te blijven rijden. Met moeite bied ik haar te koop aan aan iemand die haar wel tijd kan geven. En wordt zij alleen verkocht aan een koper met een hele goede plek. Bij ons staat Joya aan huis met een stal waarbij zij 24/7 buiten kan staan. Hier geniet Joya het meest van, ze is graag in beweging. Wij hebben haar gekocht bij een manege waar onze dochter is begonnen met paardrijden, hier was Joya ook heel braaf tijdens de lessen en was zij vaak de eerste voorkeur van de ruiters om op te rijden tijdens de lessen.

 Joya is zeer geschikt als spring- en/of dressuurpony. Ze heeft een lichte, mooie tred, waardoor springen en dressuur er elegant uitzien. Haar ras wordt ook veel gezien bij eventing. Door haar leergierigheid vindt ze het leuk vind om veel verschillende dingen te leren. Dankzij haar sterke karakter houdt ze van (lange) buitenritten. Haar kopen om recreatief op te rijden zou dus ook kunnen.

Wij (ook de instructrice) die onze dochter les geeft zien heel veel potentie voor Joya. Door haar potentie is zij ook meer geschikt voor een wat meer ervaren ruiter die kan doorzetten en laat weten aan Joya wat zij mag doen. De basis is er, wel kan dit verder worden ontwikkeld.

Joya is een pony die lang kan genieten van een goede poetsbeurt. Is zeer braaf bij de tandarts (1 x per jaar) en hoefsmid (1 x per 6 weken) en loopt zo de trailer in. Alle entingen zijn op orde.

Joya is in januari 2023 rontgenklinisch gekeurd, geen bijzonderheden. Foto's aanwezig.

Fimpjes aanwezig van onze dochter die (recreatief) rijdt en springt met Joya.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.