We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

In het kort:
- merrie 2013
- Arlando x Galant
- ZZ-Z dressuur (1 wp)
- expert in bosritten 🌳
- heel braaf, lief, fijn te rijden, verkeersmak, heel makkelijk in omgang, bomproof is een groot woord maar komt ver in die richting!
- makkelijk te rijden door allerlei niveaus/leeftijden
- fijne zit, makkelijke mond
- 169cm
- vraagprijs €37500,-  
- reden van verkoop is dat ik 3 jaar geleden een veulen heb gekocht en toen eigenlijk al besloten heb dat m’n merrie op 10/11 jarige leeftijd zou gaan verhuizen (veulen is inmiddels groot zoals je begrijpt en ben ik zelf aan het beleren)

En de lange versie 😊: Mijn knappe merrie Infinity, officiële naam Inge, koosnaam Fin, zoek een nieuw huis! 
Fin (Arlando x Galant) is een prachtige 11 jarige zwarte merrie met één sok, een kolletje en een snebje, ongeveer 170 cm groot (ik ben zelf 183cm). Fin is in het bezit van het sportpredicaat, verder is ze nog nooit voorgesteld aan een keuring omdat mijn belang daar niet ligt. Ze heeft geen veulens gehad. 

Ik heb Fin gekocht als 4 jarig (stout) paard. Toen onze vertrouwensband groeide, werd Fin steeds betrouwbaarder. Fin is absoluut niet kijkerig en heel erg fijn te rijden, thuis, op vreemd terrein en op buitenritten. Ik rijd heel veel in het bos, je kunt daar aan een lange teugel rijden of juist super fanatiek trainen: ze is ontzettend braaf. Fin is verkeersmak voor normaal woon-werkverkeer. Bij tractors/vrachtwagens en grote werkbussen met aanhanger kies ik altijd even een oprit om te wachten.

Samen hebben we alle klassen van L1 tot ZZ-zwaar doorlopen (op trens). Op 28 juni hebben we ons ZZ-Zwaar debuut gehad en zijn we geklasseerd met 60,929%. In december nogmaals gestart, toen net onder de 60%. We moeten beiden nog leren ☺️. Fin heeft 3 fijne gangen, is licht aan de hulpen en zit heel gemakkelijk. Fin is uitgegroeid tot zelfverzekerd, braaf, meewerkend paard en is een echte doorzetter. Sinds een paar jaar rijdt er 1x per week een minder ervaren ruiter op, samen zijn ze fluitend de B en L1 door gegaan.

Naast dressuurtraining en vele bosritten doe ik ook graag ‘andere’ dingen: diverse lessen WorkingEquitation (waar dit paard écht lol in heeft!), een enkele crossles (waar vooral mijn eigen talent klein bleek..), cavaletti-training, verkleed op het paard voor de wc-rollen-challenge in Corona-tijd en ook kür op muziek in het ZZ-licht! Ook stonden we dit jaar met een artikel in De Hoefslag (les bij Wesley Mulder).

Dit paard is een echte knuffelaar, ze is dol op aandacht. Ze is erg gemakkelijk te laden op trailer, mak bij afspuiten, smid, verenigingsles e.d. Ik ga altijd alleen op pad. Gezond, geen (stal)gebreken. 

Ik verkoop Fin omdat ik 3 jaar geleden een veulen gekocht heb, die nu staat te trappelen in de wei om aan het werk te gaan. Omdat ik echt geen tijd heb voor 2 paarden (en het erg leuk vind om weer bij de basis te beginnen), heb ik besloten dat het voor Fin tijd is om “uit huis” te gaan. Dus nu op zoek naar de nieuwe eigenaar. Ben jij dat misschien?? Ik denk dat dit paard iemand anders heel veel jaar blij en gelukkig kan maken!! Misschien voor overstap van pony naar paard? Misschien als leerpaard (tot ZZ-L, in ZZ-Z is nog meer bevestiging nodig)? Misschien om nog een stukje verder te komen dan de ZZ? Denk jij dat jij gelukkig kunt worden van dit paard? Of wil je meer info? Laat het me weten!!

Sinds november is mijn merrie te koop, voor €20.000 heb ik mn paard al zo’n 30x kunnen verkopen. Dát vind ik echt te weinig. Heb jij een iets groter budget? Mijn vraagprijs is €37.500,-.
Bel/app me 0623636129 of stuur een mailtje alineheuvel@gmail.com. 
(I.v.m. mijn werk als leerkracht basisonderwijs op ma-do contact na schooltijd.)

Fin is eind september klinisch goedgekeurd. Bij aanschaf (28-3-2017) is ze volledig röntgenologisch goedgekeurd. Opnieuw keuren mag, kosten koper. Paard staat in Putten.

Stamboom

Vader Arlando
Vader van vader Paddox
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Herlanda
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ursula
Vader van moeder Galant
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Darina
v.m.m.
m.m.m.