We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Fairy Molga J.N. (Indoctro x Corland) is een 13-jarige bewezen fokmerrie uit de bekende Molga stam en voor aankomend jaar drachtig van Nouri W VDL (Cohinoor vdl x Carrera x Kannan).  De Molga stam van Jan Nieboer uit Yde kenmerkt zich door nakomelingen die zich keer op keer bewijzen binnen de sport en fokkerij. De merrielijn bestaat voornamelijk uit elite, preferente en prestatie merries en er zijn meerdere hengsten goedgekeurd binnen het KWPN. Fairy heeft op driejarige leeftijd, na het doorlopen van de EPTM-testen, het elite predicaat behaald. Een aantal volle broers van Fairy lopen op internationaal niveau (1.40) in de springsport en een volle zus op 1.25 niveau. Fairy is zelf nooit uitgebracht in de springsport, omdat zij op jonge leeftijd een blessure heeft opgelopen op de weide. Ze is daarna enkel als fokmerrie ingezet. 

De nakomelingen van Fairy zijn lang gelijnd, goed ontwikkeld en staan goed in het rechthoeksmodel. Ze kenmerken zich door hun karakter, werkwilligheid en goede techniek. Enkele nakomelingen zijn inmiddels onder het zadel en laten allen zeer veel potentie zien voor het hoogste niveau. De oudste nakomeling (2014) loopt momenteel 1.50m in Duitsland. Twee andere nakomelingen lopen op 1.20m en 1.25m niveau. 

Voor aankomend jaar verwacht Fairy een veulen van Nouri W VDL. Dit is een veelbelovende hengst uit de Sakilly-stam. Deze lijn heeft veel succesvolle sportpaarden gebracht en Nouri W VDL is dan ook nauwverwant aan meerdere succesvolle grandprix paarden. Met stempelhengsten zoals Cornet Obelensky, Carrera en Kannan in de vaderlijn, zijn de verwachtingen van Nouri hoog. Hij slaagde met 83,5 punten voor het verrichtingsonderzoek. 

Fairy komt wegens tijdgebrek beschikbaar voor een liefhebber voor de springfokkerij. Fairy is een goede moeder en ze bevalt vlot. Ze heeft altijd in kuddeverband gestaan en het heeft de voorkeur dat ze naar een plek gaat waar ze veel buiten en in groepsverband komt te staan. 
Bel of app gerust voor meer informatie of om een keer te komen kijken. 

Foto 1 t/m 4 is Fairy
Foto 5 is Julienas J.N. (v. Arezzo, ruin, 2014) (niveau: 1.50m)
Foto 6 Kodak Moments A.K. (v. Arezzo, ruin, 2015) (niveau 1.20m).
Foto 7 is Maestro A.K.M. (v. Cohinoor, hengst, 2017) (niveau 1.25m)
Foto 8 is Noëmi Molga A.K.M. (v. Cohinoor, merrie, 2018)
Foto 9 is Ruby Molga A.K. (v. Dallas VDL, merrie, 2021)
Foto 10 is Sara Molga A.K. (v. Dallas VDL, merrie, 2022)
Foto 11 is Très Jolie Molga A.K. (v. Nouri W VDL, merrie, 2023)

Stamboom

Vader Indoctro
Preferent
Vader van vader Capitol I
v.v.v. Capitano
m.v.v. Folia
Haupstudbuch
Moeder van vader Vanessa VII
Haupstudbuch
v.m.v. Caletto II
siegerhengst
m.m.v. Orgesch
Haupstudbuch
Moeder Primolga
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
Vader van moeder Corland
1.60 spr.
v.v.m. Cor de la Bryere
m.v.m. Thyra
Moeder van moeder Imolga
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
v.m.m. Nimmerdor
Preferent, 1.60 spr.
m.m.m. Molga
Keur, preferent, prestatie