We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Allround sport en ster(fok)merrie te koop. (Indorado x Dutchboy) 
Wegens het behalen van mijn doelen met deze merrie komt ze in de verkoop. 

Esprit is een 14 jarige alerte merrie die graag wil werken. En daarom nog lang niet klaar om met pensioen te gaan. Ze kan zeker nog een ronde mee om een ruiter of amazone tot het Z niveau (zowel dressuur als springen) te rijden. 

Ik heb haar zelf beleerd op 3 jarige leeftijd en vanaf die tijd tot en met het 1.10 uitgebracht en is 1.20 startgerechtigd. Ze heeft zeker die potentie voor meer. 
Ze vindt springen prachtig. Wegens persoonlijke omstandigheden kan ik haar niet uitbrengen op springwedstrijden, maar thuis maak ik af en toe een sprongetje en daar geniet ze volop van! Ik gun haar een ruiter die dit wat vaker met haar kan doen.

Dit jaar heeft ze haar sportpredicaat dressuur gehaald. Ik breng haar alleen nog in de dressuur uit de laatste jaren. Wat ze dus ook heel verdienstelijk oppakt. Met name in de lagere klassen (t/m M1) behaalde ze hele hoge punten (vaak 2 of 3 winstpunten en eerste prijzen). 
Kortom een allround sportpaard! 

Ik heb veel leuke dingen met dr gedaan zoals een strandrit of bosritten met de vereniging. Alleen op buitenrit heb ik weinig gedaan, omdat ze het spannend vind alleen langs de weg te lopen.

Andere leuke herinneringen zijn onze starts op NK’s, zowel dressuur als springen. 

Twee jaar geleden heeft ze een merrieveulen gehad. Zie laatste foto. 
Ze komt uit een interessante moederlijn met nakomelingen die uitkomen op 1.60 niveau. Oma Jewel Cavalier x Pentagon), heeft een zeer indrukwekkende lijst met internationale nakomelingen op internationaal niveau. 

Esprit is een paard dat nooit kreupel geweest is, het is een gezonde degelijke merrie. Ze is altijd op tijd geënt en naar de tandarts en hoefsmid geweest. 
Ze is op tweejarige leeftijd klinisch en röntgenologisch goedgekeurd. Keuren mag nu weer, op kosten koper. 

Ik denk dat ze o.a. geschikt is als leerpaard voor amazone’s of ruiters die van de pony’s komen. Ervaring is een pre bij Esprit. Ze is makkelijk met verschillende ruiters. 

Ik heb dressuur, spring en strandrit video’s op aanvraag.

Stamboom

Vader Indorado
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ruby Star
Keur
Vader van moeder Dutch boy
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Jewel
Preferent, prestatie
v.m.m. Cavelier
m.m.m. Wilia