We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

TESSA-NAMANDA: ZWART MERRIEVEULEN VAN KJENTO UIT FIJN SPORTNEST!  

In verband met de oogst van acht merrieveulens te koop: de zwarte kol: Tessa-Namanda, dochter van de  Wereldkampioen van de zes- en zevenjarigen 2021 en 2022 Kjento (Negro x Jazz) en de zwarte stermerrie Ella Namanda van de Grand Prix hengst Upperville x de preferente ster prestatiemerrie Namanda van Zep), geboren 11 april 2023.  

Tessa is een dochter het KWPN-Paard van het Jaar 2022, de Wereldkampioen van de zes- en zevenjarigen 2021 en 2022  de zwarte Kjento (Negro x Jazz). De grootmoeder van Tessa is een volle zuster van de grootmoeder van Henkie (Alexandro P x Upperville) die in 2018 en 2019 met Adelinde Cornelisse de 8ste plaats in de finale op de WK van Jonge Paarden bezette en thans in de Lichte Tour wordt uitgebracht. Moeder Ella Namanda is volle zuster van de in de ZZL uitgebracht Bon Vivant (Upperville) en halfzuster van Sam en Tegro (2x Negro), die resp. M2 en Z2 liepen.  
Verder is Tessa nauwverwant aan de in Duitsland (ZfdP en Westfalen) goedgekeurde Hey Henkie oftewel Louis Vuitton (Hermès), die thans voor Luxemburg wordt uitgebracht door Sascha Schulz en zijn halfbroer het internationale menpaard Esprit (Alexandro P) van Theo Timmermans. De moeder van beiden,  de prestatiemerrie Zamanda (Cabochon), is een ¾ zuster van de moeder van Tessa.   De prestatie overgrootmoeder van Tessa bracht ook het 1.30 springpaard Flush (Zandman) en de Z1-dressuur gekwalificeerde Gait (Lt. Generaal). Daarnaast is zij de grootmoeder van de veelzijdig (ZZ mennen en Z2 dressuur) gepresteerd hebbende Tex (Cabochon).   Ook de ZZZ lopende Ivo (Alexandro P), de goedgekeurde hengst Lichte Tour lopende Jupiler S (Charmeur) en de  Z2-uitgebrachte NMK kampioene Layla-Amanda (Alexandro P) komen uit dezelfde moederlijn.  

De zwarte stoere Tessa komt uit een moederlijn die opvalt door allround te willen en kunnen presteren!  

Stamboom

Vader Kjento
WK 2021/2022 PSG inter I
Vader van vader Negro
Inter A/B II preferent
v.v.v. Ferro (Ulft x Farn)
GP dressuur preferent
m.v.v. Fewrie (Variant x Gondelier)
keur preferent prestatie
Moeder van vader Zoriana
Z dressuur elite pref. prestatie
v.m.v. Jazz (Cocktail x Ulster)
GP dressuur preferent
m.m.v. Poriana (Juventus x Rubinstein I)
Z dressuur keur preferent prestatie
Moeder Ella Namanda
ster
Vader van moeder Upperville
GP dressuur
v.v.m. Cabochon (Vincent x Commandant)
keur
m.v.m. Gecarie (Creool x Formateur)
ZZ Zwaar prestatie prref
Moeder van moeder Namanda
preferent prestatie ster
v.m.m. Zep (Goudsmid x Magneet)
m.m.m. Amanda
ster prestatie preferent