We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wybe is een nakomeling van Bartele 472 deze dekhengst is één van de best fokkende friese hengsten binnen het KFPS. Meinte 490 is een luxe rastypische hengst met veel behang en wordt uitgebracht in de lichte tour.
Naar verwachting krijgt Wybe veel behang en een stokmaat rond de 1,65
Wat Wybe extra bijzonder maakt is de lage verwantschap met een inteeltcoëfficiënt van 1,95% merriestam 100. Een belofte voor de toekomst!

Deze prachtige hengst is heel evenredig, opwaarts en rastypisch gebouwd, met een lang voorbeen en een sprekend hoofd. Hij heeft krachtige gangen, een ruime stap en draf, werd op de keuring beloond met een 2e premie. Geboren op 28 april 2023.

Wybe is geweldig mensgericht, lief, loopt netjes aan het halster mee, braaf bij hoefsmid, bekend met trailer, doet het goed bij de andere paarden en is een echte knuffel. Lekker koel in het hoofd net als de moeder, zij wordt weer opgepakt onder het zadel en is werkwillig. Alle paarden hier komen dagelijks in handen en zijn zoveel mogelijk buiten in groepjes (ook in de winterperiode).
Heeft u vragen neem gerust contact met mij op.

Stamboom

Vader Bartele 472
Stb Sport AAA
Vader van vader Onne 376
Stb Sport
v.v.v. Leffert 306
Stb Sport Pref
m.v.v.
Moeder van vader Liefke Fan 't Brillehof
Stb Ster AA
v.m.v. Tsjerk 328
Stb Sport Pref
m.m.v. Zilver Boszorg
Stb Ster Pref Prest *6
Moeder Fien .V.E.
Stb
Vader van moeder Meinte 490
Stb Sport-Elite AA
v.v.m. Beart 411
Stb Sport Pref
m.v.m. Boukje C.
Stb Pref Prest *10
Moeder van moeder Lobke V.E.
Stb
v.m.m. Fabe 348
Stb Sport Pref
m.m.m. Jellie
Stb Ster

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
Sintjohannesga 2023 Keuring hengstveulens 2e premie