We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

wie het kleine niet eert......

Hans van Koningsland is geboren op onze stoeterij te Elst (gld). Daar is hij met zorg en passie gefokt en opgegroeid.

Hans was op 3 jarige leeftijd nog niet echt groot dus heeft hij een jaartje extra weidegang gekregen in de hoop dat hij nog wat zou groeien. Helaas voor ons (want Hans heeft een mooie afstamming en kan goed lopen), Hans was al perfect zoals hij was dus meer maat dan 1.56m ging hij niet krijgen. Toch heeft hij een mooie 3e premie behaald.

Hans heeft goed behang en prachtige uitstraling. Hij staat dagelijks met zijn maatje (welke ook beschikbaar is) in de wei.

Nu is Hans 5 en klaar voor zijn nieuwe huis. Hij is net als zijn grotere halfbroer wat later en rustig ingereden dus kent nog niet veel.
Braaf in de basisgangen en op straat. Hans loopt zelfs makkelijker tussen al het verkeer dan in de binnenbak waar hij wel wat kijkerig kan zijn. Hans heeft daarom een ruiter nodig die lekker met hem aan het werk gaat daar is hij nu echt klaar voor.
Hij is ook braaf in de praktische basis dingen als hoefsmid, poetsen en aan de hand meelopen.
Hans valt in de hogere prijsklasse tussen 10 en 20.

Een beginnende of onzekere ruiter raden wij niet aan tenzij er voldoende begeleiding is in het opleiden van een 5 jarig paard.

Voor meer informatie gelieve een email te sturen naar info@koningsland.nl

Hans is vorig jaar zowel klinisch als röntgenologisch gekeurd en goed genoeg bevonden voor verkoop. Iedere andere of extra keuring is toegestaan, kosten koper.

Stamboom

Vader Date 477
Vader van vader Mintse 384
v.v.v. Leffert 306
m.v.v. Jieldou
Moeder van vader Martha P
v.m.v. Tjitte
m.m.v. Patries
Moeder Oukje Y
stb
Vader van moeder Fabe 348
v.v.m. Melle 311
m.v.m. Kee
Moeder van moeder Yfke Dymphie
stb ster pref *6
v.m.m. Karst 362
m.m.m. Dymphie v.d. Ven
stb ster