We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: SINT-OEDENRODE
FOKKER / CONTACT: Dhr. B. Jansen - +31 (0)6 - 12254668
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
-----
Tessa toonde tijdens onze video opnamen al waar ze toe in staat is! Nog geen 3 maanden oud en ze sprong met gemak over de ca. 1.20m. hoge omheining!  Ze is een sterk gebouwd veulen, beweegt met souplesse en beschikt over een zeer goede galop. 

Grootmoeder sprong zelf op 1.30m. niveau en vinden we in de merrielijn o.a. de bij het AES goedgekeurde en 1.40m. geklasseerde hengst Barrichello (v. Heartbreaker) - Tim Gredley (GBR), het 1.40m. springpaard Lord Pleasure C (v. For Pleasure - Adam Carey (SWE) en het 1.45m. paard Tiara W (v. Lux) - Victor Luminatti (BRA).
-----
Moeder is de jonge merrie Ollandia. Haar vader is niemand minder dan de top hengst en Olympisch finalist Quabri de L'isle (v. Kannan). Een hengst die uitblinkt door zijn karakter en tomeloze inzet. Tessa is haar eerste nakomeling.

Grootmoeder is de Keur, IBOP-spr., Sport-spr. en 1.30m. geklasseerde merrie Zennith (v. Solitair). Haar oudste nakomelingen hebben inmiddels de eerste stappen in de sport gezet en lopen op 1.10m. niveau.

Overgrootmoeder is de Elite, PROK, IBOP-spr. merrie Triolet (v. Larino). Zij werd zelf op 1.10m. in de sport uitgebracht. Zij noteerde bij haar IBOP proef 4 x het cijfer 8 voor haar stap, techniek, instelling en rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Haar volle broer Sarino (v. Larino) sprong op 1.40m. niveau.
-----
Vader Cero Blue TN is gefokt uit één van de meest prestatierijke moederlijnen van Duitsland; zijn excellente pedigree gaat namelijk terug op de wereldberoemde merrie Fein Cera. Deze Landadel-dochter sprong onder Peter Wylde op het allerhoogste niveau en won individueel brons op de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera in 2002. In de befaamde ruiterwissel kwam Fein Cera als allerbeste paard naar voren en werd in Jerez officieel gekroond als beste springpaard ter wereld.

Cero Blue TN combineert zijn fantastische moederlijn met zijn veelbelovende vader Chacoon Blue. Deze Chacco Blue-zoon wordt door velen als één van de opvolgers van zijn beroemde vader gezien en lijkt zijn klassieke manier van springen, rijdbaarheid en het vermogen van Chacco Blue door te geven aan zijn nakomelingen. Cero Blue TN’s grootvader Balou du Rouet mag gezien geworden als één van de beste springhengsten van dit moment met tal van nakomelingen op het hoogste niveau.De grootmoeder van Cero Blue TN, Zera, sprong op 1.60m-niveau onder Pato Muente en later Victoria Vargas; Zera werd wereldberoemd toen zij in 2017 de Derby van Hamburg wist te winnen. Zera’s grootmoeder is de beroemde Fein Cera van Peter Wylde, wiens moeder Cera ook al op 1.60m-niveau sprong onder Paul Darragh en Otto Becker. Daarnaast stond Fein Cera aan de basis van het olympische springpaard Ornellaia van John Whitaker en Peter Moloney, de dekhengst By Cera d’Ick en het Grand Prix-springpaard Echo of Light – ook succesvol onder John Whitaker.Op de Oldenburger Hengstenkeuring toonde Cero Blue TN zijn aansprekende type en lichtvoetige galoppade gecombineerd met een uitstekende manier van springen. Cero Blue TN springt met een uitstekende techniek, keer op keer goed met de schoft omhoog en toont daarbij veel vermogen.

Stamboom

Vader Cero Blue TN
1.35m.
Vader van vader Chacoon Blue
1.55m.
v.v.v. Chacco-Blue
1.60m.
m.v.v. Cindina
1.10m.
Moeder van vader Die Cera
v.m.v. Balou du Rouet
1.50m.
m.m.v. Zera 23
1.60m.
Moeder Ollandia
Vader van moeder Quabri de L'Isle
1.70m.
v.v.m. Kannan GFE
1.60m.
m.v.m. Dinastie de L'Isle
Moeder van moeder Zennith
1.30m. Keur, Sport-spr., IBOP-spr
v.m.m. Solitair
1.30m.
m.m.m. Triolet
1.10m. Elite, IBOP-spr. PROK