We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: EERSEL
FOKKER / CONTACT: dhr. C.H.G. Hoogers & mw L.G.M. Hoogers - Legeland - +31 6 37112925
Bij aanschaf van dit veulen betaald u geen commissie!
-----
Hoe mooi en getalenteerd wil je ze hebben!Très Beau heeft het allemaal, de looks, de moves, het talent en een familie die zich bewijst in de dressuursport! 

In de merrielijn vinden we de super getalenteerde en Lichte Tour geklasseerde Lord Platinum (v. Ferguson)Zie jij jezelf rijden op het WK Jonge Dressuur Paarden?

Neem dan eens een kijkje bij Très Beau!
----
Moeder is de Elite, IBOP-dr. , PROK, D-OC merrie Havanta. Zij werd in 2015 uitgenodigd voor deelname aan de Nederlandse Merrie Kampioenschappen (NMK).  Haar IBOP-test legde ze af met een puntentotaal van 80,5. Zij scoorde daarbij 4 x het cijfer 8 voor haar stap, souplesse, aanleg als dressuurpaard en voor haar rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Ze kreeg 2 x een 8,5 voor haar draf en houding en balans. Haar zoon  O'Roark (v. For Ferrero) behaalde in 2022 de 2e bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring. 

Grootmoeder is de Elite, Preferente,  IBOP-dr, PROK merrie Covanta (v. Oscar). Zij bracht naast Havanta ook de Elite, IBOP-dr. D-OC merrie Lavanta (v. Guardian S). 

Overgrootmoeder is de Elite, Sport-dr. merrie Tovanta (v. Jazz). Zij werd op Z2 niveau in de sport uitgebracht en is naar moeder van Covanta, de moeder van de Ster, voorlopig Keur merrie How Pretty Platinum (v. Bretton Woods). Zij is op haar beurt moeder van de Licht Tour geklasseerde Lord Platinum (v. Ferguson) die eerder al van zich liet horen bij de jonge paarden competities. Hij behaalde een 5e plaats op het WK jonge dressuurpaarden voor 5 jarigen en een 3e plaats in hetzelfde jaar bij de PAVO-cup. Lord Platinum lijkt alles in huis te hebben voor het hogere werk en toont talent te hebben voor de piaffe en passage.

In de merrielijn vinden we verder een keur aan hoog geklasseerde sportpaarden, waaronder de Lichte Tour paarden Imagine (v. Apache ) en Ventoux (v. Future), maar ook de Grand Prix springpaarden Javantus (v. Ahorn) - Gerco Schröder (NED) en Chinook (v. Verdi) - Greg Patrick Broderick (IRL) als ook de 160m. geklasseerde en KWPN goedgekeurde hengst Renville (v . Courville) - Bert Romp (NED).
-----
Kyton de zoon van Ferguson is een Grand Prix-paard in de dop en speelt met zijn kracht en zijn vermogen tot verzamelen met de moeilijke oefeningen. Afgelopen jaren heeft Kyton zijn talenten al laten zien. Met Bart Veeze in het zadel is Kyton één van de meest succesvolle hengsten van zijn jaargang. Hij won drie nationale titels op rij. Een unicum. In mei vorig jaar won Kyton op het NK Dressuur de titel in het ZZ-zwaar. Drie maanden eerder wonnen Bart en Kyton in Ermelo met overmacht het KNHS Indoorkampioenschap in de klasse ZZ-licht. Na topklasseringen in de jonge paardenrubrieken voegde Kyton in 2021 de Hippiade titel in de Z2-dressuur toe aan zijn indrukwekkende palmares. In augustus vorig jaar wist Kyton zich onder de beste 15 paarden te plaatsen bij het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo.

Inmiddels staat Kyton in training bij Edward Gal met het oog op een sportieve loopbaan op het hoogste niveau. 

Stamboom

Vader Kyton
PSG/Inter I
Vader van vader Ferguson
PSG/Inter I
v.v.v. Floriscount
Inter A/B/II
m.v.v. Liebelei
Moeder van vader Wilbria
Keur, Preferent, IBOP-dr.
v.m.v. Ferro
Grand Prix
m.m.v. Silbria
Elite, Preferent, Prestatie, PROK
Moeder Havanta
Elite, IBOP-dr, D-OC, PROK
Vader van moeder Fürst Romancier
Hauptprämie
v.v.m. Fürst Heinrich
m.v.m. Ronja
Moeder van moeder Covanta
Elite, Preferent, IBOP-dr., PROK
v.m.m. Oscar
PSG/Inter I
m.m.m. Tovanta
Elite, Sport-dr. Z2