We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

LOCATIE: KORTGENE
Fokker: Cavalo Horse Breeding
Contact: Mw. E. Bolluijt - +31621516976
---------
Twiggy is een aansprekend merrieveulen met drie goede basisgangen. Ze is een waardevolle aanwinst voor zowel de sport als de fokkerij. In haar directe moederlijn vinden we meerdere hengsten die aangewezen werden voor het KWPN verrichtingsonderzoek, de KWPN goedgekeurde hengst Monte Cristo (v. El Corona) en verschillende  Grand Prix paarden, waaronder het Grand Prix paard Ampere die met Jo Rutten al op 6 jarige leeftijd deelnam aan de Olympische Spelen!
--------------
Moeder Hannapolita (Stb-ext, D-OC) is een nakomeling van de invloedrijke Grand Prix hengst Blue Hors Romanov (v. Rohdiamant). 

Grootmoeder is de ster preferente merrie Neapolita. Zij is een nakomeling van de in de merrielijn graag geziene hengst Havidoff (v. Clavecimbel). Zij bracht de ZZ-zwaar geklasseerde hengst Edison (v. Wynton), de ster, voorlopig keur merrie Utha (v. Obelisk). die op haar beurt het Grand Prix paard Antano BH (v. Tuschinski) bracht en de voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Beijing (v. Scandic).

Overgrootmoeder de keur preferente Epolita behaalde 82 punten voor haar IBOP-test en bracht maar liefst 3 aangewezen hengsten voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Daarnaast bracht zij de twee Z2 geklasseerde merries met als vaders de hengsten Havanna en Havidoff.Epolita is tevens de zus van Jo Rutten zijn Grand Prix paard Ampere (v. J. Amagun) die al op 6 jarige leeftijd deelnam aan de Olympische Spelen!
-----------
Vader is de jonge hengst Dutch Dream (v. Dream Boy). 

Dutch Dream heeft de talenten en zijn uitstraling niet van vreemden. Zijn vader GLOCK’s Dream Boy hoeft weinig introductie. De zoon van Vivaldi behoort met Hans Peter Minderhoud al jaren tot de wereldtop. In de fokkerij onderscheidt Dream Boy zich met zijn fantastische nafok wat resulteerde in de bevordering tot keurhengst.

Moeder Hollywood Tarpania is één van de bekendste dressuurmerries in de Nederlandse fokkerij. De elite-merrie nam met Marije van Kersbergen deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Inmiddels is de merrie startgerechtigd in de Lichte Tour. In de fokkerij heeft ze ook haar sporen al nagelaten. Haar oudste zoon Kingsley Tarpania (v. Lord Leatherdale) is AES-approved en actief als dekhengst is Australië. Oudste dochter Lakewood Tarpania (v. Charmeur) toonde met 85 punten en een 9 voor haar draf en houding haar talenten in de merrietest. Ze kwalificeerde zich ook voor de Halve finale van de Pavo Cup. Twee dochters van Hollywood zijn via veulenveilingen verkocht.

Hollywood Tarpania is een dochter van de Duitse topvererver Fürst Romancier, die bekendheid geniet als vader van topmodellen en de F-lijn weer hot en happening heeft gemaakt. Moeder Discovery (v. Johnson) scoorde een 9,5 voor haar draf en een totaal van 84,5 punten in de test. Ze bracht de in Denemarken goedgekeurde It’s Me, de volle broer van Hollywood. Haar moeder Whinny is de volle zus van Anne van Olsts Grand Prix Paard Vorst (v. Negro). Whinny bracht ook Fedor (v.Johnson) die in Amerika in de Grand Prix uitkomt en de bij het NRPS goedgekeurde El Perdon (v. El Capone).

Stamboom

Vader Dutch Dream
Vader van vader Dream Boy
Grand Prix
v.v.v. Vivaldi
PSG/Inter I
m.v.v. Resia
Elite, Prestatie, PROK
Moeder van vader Hollywood
PSG/Inter I
v.m.v. Fürst Romancier
m.m.v. Discovery
Keur, Preferent
Moeder Hannapolita
Stb-ext, D-OC
Vader van moeder Romanov Blue Hors
Grand Prix
v.v.m. Rohdiamant
Grand Prix
m.v.m. Rumirell
Moeder van moeder Neapolita
Ster, Preferent
v.m.m. Havidoff
Grand Prix
m.m.m. Epolita
Keur, Preferent