We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Deze fijne, betrouwbare, ijverige en soms pittige dame is een geweldig leerpaard! Ze heeft drie correcte gangen waarvan haar galop de beste is. We hebben samen alle basissportklassen vanaf de B doorlopen. Ze is ZZL+11 geklasseerd. Ze wordt nog op wedstrijd (ZZZ) uitgebracht.

Ze is in de omgang een heel lieve merrie, alleen te laden en je kan dus prima in je eentje met haar op wedstrijd. Ik rijd haar zowel op trens als op stang en trens. Ze is ook beleerd voor de wagen, alleen heeft ze daar de laatste zes jaar niet meer voor gestaan. Je kan alleen met haar op buitenrit (verkeersmak), maar met een groep is ook geen probleem. Ze mag wel graag voorop lopen en voor een lekker stuk rengalop draait ze haar hoef niet om. Ze heeft zelfs de 54 km/u gehaald! Je kan haar gerust een paar maanden niet rijden (dracht). Daarna gewoon opstappen en wegrijden. Sowieso rijd ik haar maximaal 4 keer per week (om de dag).

Ik heb haar in mijn bezit vanaf de leeftijd van 8 maanden en ze staat bij mij thuis, haar geschiedenis is dus geheel bekend. Ze is daarom ook nog nooit gekeurd. Ze heeft in 2021 een prachtig hengstveulen gekregen (van Trakehnerhengst Dezember, zie laatste foto + 2de video -  evt. ook te koop) en was daarvan in één keer drachtig. Ook de bevalling ging haar makkelijk af en ze is een lieve moeder. Ze is braaf bij de tandarts (jaarlijks) en hoefsmid (ze loopt zonder ijzers). Ze is volgens het boekje ingeënt (plus Rhino 2x per jaar) en recent nog ontwormd.

Ze staat bij mij thuis op het harde met uitloop vanuit haar stal, omdat ze zand eet. En in het seizoen staat ze ook op de weide. Verder rijd ik haar altijd met een neusnetje in het voorjaar en de zomer, omdat ze anders last heeft van de pollen.

Ik zoek voor haar een permanent nieuw thuis bij iemand die heel lief voor haar is, die van haar wil leren zodat ze bijv. nog een ronde basissport zou kunnen doen. Ze mag graag werken. Ze is makkelijk na te rijden. Ik denk niet dat ze geschikt is voor een absolute beginner, maar een B-amazone kan prima met haar uit de voeten. Een Friese merrie die subtop start is natuurlijk geen ‘dooie’. 😉

Stamboom

Vader Wobke 403
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Sytske Diva
Ster
Vader van moeder Jakob 302
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Diva
Stb
v.m.m.
m.m.m.