We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Mahdia combineert een optimum van edele, topmoderne exterieurkenmerken en indrukwekkende bewegingskwaliteit.
Mahdia is een echte blikvanger en trekt direct de aandacht in de hand en onder het zadel. Ze is erg bloedstempel en heeft daarom een ​​zeer elegante kop en ledematen. Ze is voorbeeldig gebouwd, heeft geen misvormingen en een goede bovenlijn. De rug en nek zijn al geröntgend zonder bevindingen.
Haar 3 basisgangen vallen op, vooral de stap is bovengemiddeld.

Mahdia is nog steeds in eigendom van haar fokker, groeide op in de kuddevereniging, werd ingereden op 3,5-jarige leeftijd en werd tussendoor 5 maanden professioneel opgeleid.
Mahdia heeft een heel sterk karakter. Dit is positief omdat ze erg zelfverzekerd is, helemaal niet schichtig of angstig, erg kalm en gelijkmatig, en slimmer dan gemiddeld.
Ze laat echter ook duidelijk merken wanneer ze iets niet wil. Helaas is het elk voorjaar moeilijk om haar te rijden. Eind zomer en winter was ze altijd meewerkend. Reageert zeer fijn en gevoelig op instructies en kent de basis als stap, draf, gallop, de overgangen en versnellingen in draf. Ze is zeer gevoelig met sturen en is zeer flexibel. Is bekend met cirkels, figuren en zijwaardse draf. Ze werd tot half maart 3 keer per week bereden. Sinds dien voel ik mij zelf niet comfortabel of geschikt voor haar te rijden. Ik merk tot zover dat deze complicatie de laatste 2 jaar rond de cyclus start wanneer de hengstigheid begint. 

Vanaf de vloer is ze een echte lieverd! Ongelooflijk kalm en geduldig, zeer mensgericht, knuffelig, voorzichtig, gevoelig en respectvol. Houd van aandacht, grondwerk en lange wandelingen. Ze vindt het zelfs heerlijk om urenlang door kinderen verzorgd te worden. Daarnaast houd ze zeer veel van vrijspringen zoals te zien in het filmpje. Leuk weetje, ze houd ervan en zal zich showen als je aplaudiseert.

Helaas heb ik op dit moment nog de tijd, nog de financien of de moed om haar te trainen als dressuurpaard. waardoor ik moet kiezen en kies voor mijn ambitie om dressuur wedstrijden te rijden met mijn ander paard. Daarom staat ze hier te koop als fokmerrie.
Alleen voor fokkers, of zeer ervaren ruiters met geduld en vertrouwen (horsemanship ervaring).
Ik zal haar niet klaarmaken voor de verkoop aangezien ze nu al een maand niet goed bereden wordt. Ben je echter een zeer ervaren of professionele ruiter en op zoek naar een uitdaging, dan kunnen we een langere proefperiode afspreken.

Ze heeft nog geen veulen gehad, maar heeft wel al een gynaecologisch onderzoek gehad bij de dierenarts en alles ziet er goed uit om geincimineert te worden. Ook beschikbaar als draagmoeder of leasemerrie.

Ik kan video's van Mahdia versturen via WhatsApp.

Stamboom:

Haar vader Morricone is VTV Oldenburger Hengst van het Jaar 2021, hoofdpremiewinnaar 2016, HLP-dressuurwinnaar 2015 en Oldenburger Kampioenshengst 2014 - Morricone pronkt met alle eretitels in de fokkerij. Morricone, zegevierend in de Grand Prix, laat geen vragen onbeantwoord als het om sport gaat. Vader-vader Millennium schittert als een van de meest succesvolle hengsten in de huidige fokkerij. En grootvader Rubin Royal OLD is hoofdpremiewinnaar in Oldenburg en internationaal Grand Prix-reekswinnaar onder Hendrik Lochthowe. In de vierde generatie zit niemand minder dan topvererver en Grand Prix-ster De Niro. Rubinstein, een andere Grand Prix-winnaar en handelsmerkhengst, manifesteert de pedigree in de vijfde generatie. Halfzusjes van Mahdia: Macadamja schitterde in 2022 als Bundeschampionesse van vierjarige merries en ruinen in Warendorf. Bij de vijfjarige dressuurpaarden werd de goedgekeurde hengst Macchiato Vice Bundeschampion onder Greta Heemsoth. Twee andere Morricone-zonen schitterden met een eindplaatsing. In totaal stuurde Morricone dit jaar 12 nakomelingen naar het Bundeschampionat. Daarnaast zorgde Morricone met Mister Universe (€ 340.000) en Movie Star (€ 250.000) twee keer voor de topprijzen voor de veiling in Oldenburg. Daarnaast zijn er tal van winnende veulens op belangrijke veulenkampioenschappen en een aantal elite-veilingen wereldwijd die tegen hoge prijzen zijn verkocht. 17 Morricone-zonen zijn goedgekeurd, waaronder een aantal premiehengsten.
Mahdia's moeder Lady Like beschikte over uitstekende rijdbaarheid en zeggingskracht. Ze is door een 13-jarig meisje opgeleid en geplaatst tot L-niveau. Door een blessure moest de moeder vroegtijdig uit de sport worden gehaald en kreeg 2 veulens. Moedersvader Lord Sinclair kwalificeerde zich 4 keer voor de Duitse Bundeskampioenschappen. Hij was ook tweevoudig Duits kampioen jonge paarden, hoofdpremiewinnaar van de Oldenburger Hengsttage, winnaar van de Prix St. George en duidelijke winnaar van het hengstenonderzoek in 1999. Lord Sinclair heeft meer dan 20 goedgekeurde zonen. Een van zijn beroemdste zonen, Sir Sinclair, won de hoogste prijs op de KWPN Select Sale met $380.000 en is een bekende vererver geworden in de USA. Lord of Loxley, de zilveren medaillewinnaar op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in 2004, is een ander voorbeeld van de uitstekende beweging en uitzonderlijke rijdbaarheid die Lord Sinclair consequent doorgeeft aan zijn nakomelingen.

Stamboom

Vader Morricone
Hauptprämie, Grand Prix
Vader van vader Millenium
Prämienhengst, Inter A/B/II
v.v.v. Easy Game
D-OC, elite, prok, PSG/Inter I
m.v.v. Merle
Verbandsprämie
Moeder van vader Hartima
Verbandsprämie
v.m.v. Rubin Royal OLD
gekört, Grand Prix
m.m.v. De Niro
Grand Prix
Moeder Lady Like 43
Hauptstutbuch
Vader van moeder Lord Sinclair
Hauptprämie, Grand Prix
v.v.m. Lanciano
m.v.m. Cleopatra
Moeder van moeder Phaenomen B
Hauptstutbuch
v.m.m. Ponticello xx
gekört
m.m.m. Damhirsch
gekört