We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Helaas kan je niet alles aanhouden en daarom verkopen wij ons hengstveulen van dit jaar. 

Geronimo Taonga X Djamaï du Bois  

Geron is een wildkleur bruin (bay dun) hengstveulen geboren op 09-04-2023. Hij komt dagelijks in de hand en heeft een lief en mensgericht karakter.  

Geron is zeer interessant voor zowel de sport als de fokkerij.   

Zijn moeder is de voorlopig keurmerrie Karina (foto 7/8). Zij zelf werd kampioen van de 3 jaar en oudere merries op de NRPS keuring in 2021. Haar vader is de NRPS-goedgekeurde Djamaï du Bois. De nakomelingen van Djamaï du Bois vallen op door hun mooie exterieur met vooral een sterke bovenlijn Ze bewegen met een krachtig achterbeen en een mooi voorbeengebruik. Ook de moederlijn van Karina is goed, hierin zijn verschillende bewezen pony's terug te vinden waaronder NRPS-stammerrie Carina.   

De vader van Geron is Geronimo Taonga (foto 9/10). Deze hengst werd in 2022 reservekampioen op de NRPS-hengstenkeuring. Tevens won hij dit jaar dressuur talent Berlicum bij de 4-jarige. Ook zijn nakomelingen lijken veelbelovend. Een veulen uit zijn eerste jaargang werd nationaal keuringskampioen op de veulenkeuring in 2022. Met Geronimo Taonga komen internationale dressuurgenen bij elkaar. Moeder is de Duitse rijpony Daylight, ze was als 3-jarige Siegerstute op de merriekeuring, en al als 8-jarige nam ze deel aan het Europees Kampioenschap dressuur. Vader van Geronimo, Golden West NRW, was zelf in 2014 en 2015 kampioen van de FEI dressuurpony’s 3 en 4-jarige hengsten op het Bundeschampionat en als 6-jarige werd hij daar reserve kampioen Naast zijn eigen prestaties bewijzen ook zijn nakomelingen zich zeer goed in de sport als fokkerij.  

Voor meer informatie graag appen of bellen naar 0681094833

Stamboom

Vader GERONIMO TAONGA
Stb
Vader van vader GOLDEN WEST NRW
Bundeschampion 2014 en 2015
v.v.v. HESSELTEICH'S GOLDEN DREAM
FN-Bundesprämie
m.v.v. GOLDEN MAYBE
Verbandprämienstute Stutbuch 1
Moeder van vader DAYLIGHT
Staatsprämienstute Prestatie-sport EK-dressuur 2011
v.m.v. FS DON'T WORRY
FN-Bundesprämie
m.m.v. TROYA
Staatsprämienstute Hauptstutbuch
Moeder KARINA
Stb Voorlopig keur
Vader van moeder DJAMAÏ DU BOIS
Stb
v.v.m. DANNY GOLD
m.v.m. CAMILLA DU BOIS
Stb Keur Prestatie-fok Preferent
Moeder van moeder KERAMIE
Stb Keur ABOP-(DR+SPR)
v.m.m. NUCARI
Stb Keur Prestatie sport & fok
m.m.m. KOKO KADANZ
Stb Ster