We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop: 3-jarige fokmerrie Peade VDL uit 1.60m merrie v. Kannan.

Peade is drachtig van Glasgow vh Merelsnest (uitgerekend 9 april 2023).

Wegens tijdsgebrek door privé omstandigheden bieden wij onze 3-jarige merrie te koop aan.

Wij hebben Peade (Kallmar VDL x Kannan) als jaarling gekocht op basis van haar top afstamming met als doel haar in de sport uit te gaan brengen.

Peade is in 2023 röntgenologisch en klinisch gekeurd.
Helaas bleek op de foto dat er een cyste in haar rechterknie zit. Wanneer Peade (intensief) getraind zou gaan worden is het mogelijk dat zij hier last van kan krijgen. De cyste is eventueel wel te verhelpen door operatie indien gewenst. Behalve de cyste is zij verder helemaal goed op de foto's.

Bij normaal gebruik als fokmerrie, en dus niet in training / in de sport, heeft de merrie geen last van de cyste en zal dit geen problemen opleveren.
De cyste is geen erfelijke aandoening zoals OC(D), dit is pure pech en heeft geen erfelijke invloed op haar eventuele veulens.

Peade heeft geen OC/OCD, heeft een prachtige afstamming en is dus zeker geschikt als fokmerrie. De cyste levert geen problemen op wanneer zij wordt ingezet als fokmerrie. Röntgenfoto's zijn evt. beschikbaar.

Peade komt uit een super merrielijn.
De moeder van Peade, Oreade des Dames (zie video), is internationaal uitgebracht door o.a. Adrienne Sternlicht en Darragh Kenny en heeft op 1.60m niveau gesprongen. 
Oreade des Dames is de zus van Roger-Yves Bost's 1.60m 5* Grand Prix merrie Poker des Dames, de winnaar van de 3* Grand prix in Arezzo. Een broer van Oreade sprong 1.50m met Nicolas Torro en een zus bracht 1.50m paarden Vanilla Fraise en Collector Solia van Sam Hutton. De 3e moeder is Coquete, zij is de moeder van Nistria die competitief was met zowel Lars Nieberg als Philippe Lejeune op de Europese Kampioenschappen en de Wereldbeker Finale. Ook de Olympische Rochet M en de 5* Grand Prix winnaar Classic Bois Margot van Simon Delestre komen uit deze familie.

De nakomelingen van Oreade des Dames zijn populair en inmiddels regelmatig te vinden op de veilingen.

Peade is een nakomeling van Kallmar VDL. De 8-jarige Kallmar is de eerste KWPN goedgekeurde nakomeling van Carrera VDL. Meer informatie en resultaten van Kallmar zie: https://www.vdlstud.com/nl/paarden/Kallmar-VDL-Carrera-x-Indorado

In overleg is het eventueel mogelijk Peade tot en met eind oktober / medio november bij ons te weiden. 

Voor meer informatie graag bellen of appen naar: 06-20345081
Peade is btw plichtig (9% fokmerrie tarief komt over vraagprijs heen).

Genoemde prijs is inclusief dekgeld Glasgow, bijbehorende dekstation kosten en kosten merrie begeleiding door veearts.

Stamboom

Vader Kallmar VDL
1.45m
Vader van vader Carrera VDL
1.60m
v.v.v. Cardento
1.60m
m.v.v. Vantiels Esprit
1.50m
Moeder van vader Geluk-Olaris
1.40m
v.m.v. Indorado
1.60m
m.m.v. Solaris
Moeder Oreade des Dames
1.60m
Vader van moeder Kannan GFE
1.60 spr
v.v.m. Voltaire
1.60m
m.v.m. Cemeta
1.30m
Moeder van moeder Ivoire du Roc
v.m.m. Hurlevent
m.m.m. Ballerine du Roc