We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Solerno Z
Solitair x G Ramiro Z  
Ideaal leerpaard, paard voor de overstap van pony naar paard of om mee verder te komen in de sport.

Solerno is erg werk willend en heeft na de warming up veel vermogen en pit. Daarom niet voor beginnende ruiter. Springen vindt hij geweldig, wordt hierin fanatiek en trekt aan op de sprong, hoogte is voor hem geen probleem. Afwisseling in het werk is voor hem erg belangrijk. Ook in de dressuur ring misstaat hij niet.  

Hij is nu ruim 9 jaar bij mij en hiervan hebben wij de eerste drie jaar actief wedstrijd gereden ,springen B (in training L), dressuur L1 met winst (in training L/M). Daarna helaas wegens privé redenen niet meer gestart, maar Solerno is wel (recreatief) door gereden, af en toe mee naar ander terrein, les etc, parcoursje. De wedstrijd foto’s zijn dus van 2016 en daarvoor.  Voordat ik hem kocht liep hij M springen met winst. Het springen doet hij ontzettend makkelijk, en daarin laat hij zeker potentie zien voor meer.   Qua basis is hij ontzettend goed voor elkaar waardoor iedereen er zo mee kan wegrijden. Hij wordt momenteel ongeveer 2 keer per week recreatief gereden. Ook na een tijd stilzetten door bv drukte kun je hem zo weer oppakken. Super braaf op vreemd terrein, trailer etc.  

Het is een goud eerlijk paard waar iedereen altijd ontzettend dol op is. Super lief in de omgang. Gek op aandacht. Het liefst is hij de hele dag bij je en loopt achter je aan. Overal is hij erg braaf en makkelijk en je kan er alleen mee op concour/naar les. Als hij op de nieuwe stal eenmaal gewend is, is hij super rustig en had ik hem vaak los staan met bv poetsen, zadelen etc. Kinderen kunnen er mee wandelen aan de hand, zonder zadel rijden is geen probleem, grondwerk vindt hij ook allemaal prima. Zolang hij aandacht krijgt vind hij het allemaal leuk.  

Solerno is niet volledig verkeersmak en vindt dit wat spannend. In zijn eentje (onder het zadel) is hij hierin wat onzeker. Met een ander paard erbij gaat dit een stuk beter. Aan de hand wandel ik soms kleine stukjes en dit gaat goed (niet te drukke wegen).   Solerno is braaf bij tandarts en de smid en dit is allemaal netjes bijgehouden. Hij heeft beginnend eorth (2021 geconstateerd), elk jaar gecontroleerd. Ook deze maand (februari ’23) is dit opnieuw nagekeken en is alles in orde, hij heef al zijn tanden nog en tot nu toe is het niet nodig geweest wat weg te halen.  

Solerno staat 24/7 buiten met een verharde uitloop, schuilstal, onbeperkt hooi en een vriendje, en dit vindt hij erg fijn. Het liefst zoek ik een soortgelijk plekje voor hem, of in ieder geval een plek waar hij ook in de winter genoeg buiten komt.  

Door privé redenen kan ik Solerno niet de aandacht en beweging geven die hij juist zo verdient. Hierdoor zoek ik een fijn plekje voor hem waar iemand met hem aan de slag gaat en waar hij oud mag worden. Alleen dan wordt hij verkocht.  

Heb je interesse? Neem dan contact op. Al zijn toebehoren zijn tegen meerprijs over te nemen. Handelaren en maneges hoeven niet te reageren.

Stamboom

Vader Solitair
1,30m Spr. L1-dressuur
Vader van vader VOLTAIRE
pref. 1,60m Spr.
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder JAMIRA
Vader van moeder RAMIRO Z
pref. 1.60 Spr.
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.