We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Hele chique beloftevol dressuurpaard uit de bekende KWPN Otrichta sportstam. Hij lijkt als 2 druppels water op zijn succesvolle halfbroer J2L Lamborghini : deze nam in 2018 deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden, hij werd in 2020 Belgisch kampioen bij de Young Riders, in 2021 werd hij vice Belgisch Kampioen in de Lichte Tour en in 2022 werd hij Belgisch Kampioen Grand-Prix U-25.  Verder erfde hij duidelijk ook de sportgenen van zijn halfzus J2L Impressive Star (internationaal lichte tour en sport/elite).

Lotus Elan is een nakomeling van de lichte tour hengst Ferdeaux. Zijn moeder is onze KWPN merrie Zafeda die afstamt uit de Otrichta stam (Zinni Van Wittenstein).

Net zoals alle paarden uit deze moederlijn laat hij zich kenmerken door zijn looplust, eerlijke karakter en soepelheid in zijn lichaam.

Afgelopen zomer werd ‘Lotus’ voor het eerst op wedstrijd gestart door Laura Luyten. En met succes … deze talentvolle Ferdeaux zoon behaalde brons op het Belgisch Kampioenschap FEI 6yo en dit pas op zijn 3de wedstrijd ooit! Ondertussen loopt hij op niveau 4 (ZZ licht) met scores tot over 70 %.  In training is hij klaar voor de FEI 7 jarigen proef (ZZ Zwaar).  In de toekomst verwachten we veel van deze topper!  Het is een paard dat ook uitermate geschikt is voor een jeugdruiter met ambitie! Hij is eerlijk, bewerkbaar en gemakkelijk te rijden (ook op wedstrijd)!  Hij is klaar om zo op juniorenwedstrijd te vertrekken.

RX goedgekeurd voor de sport in januari 2023 (incl nek/rug).

Video en meer info op aanvraag.

Hogere prijsklasse

Stamboom

Vader Ferdeaux
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Ster/prok/pref/prest
Vader van moeder San Remo
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m. Cocktail
m.m.m.

Prestatielijst

Evenement Jaartal Categorie Plaats geëindigd
BK Jonge Paarden 2022 FEI 6 yo 3
CDN Turnhout 2022 Niveau 4.3 (ZZ licht) 2 (70,152 %)