We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie


Jervey ( Jervis Bay ) uit de maand mei.
Zeer werkwillige prok merrie. Een paard voor een zekere stabile en ver gevorderde ruiters. ( aub geen bericht sturen voor jonge meiden die beginnen aan een paard) 
Ze is dominant maar te gelijk ook onwijs lief als je met dit gedrag kan omgaan.

Haar hele geschiedenis is bekend. Ken haar vanaf haar geboorte en als 3 jarige gekocht.
Ze heeft zeker veel potentie voor het hogere werk alleen ik ben helaas na de geboorte van mijn dochter de motivatie verloren. 
Ik rij haar thuis op M niveau. Eenvoudige wissel tussendoor.
Vooral op haar eigen benen laten lopen ipv ( sorry wil niemand beledigen ) trekken en been geven. Ieder paard heeft zijn eigen beweging en dat probeer ik zo veel mogelijk tot haar recht te laten komen.

 In 2020 is ze geopereerd om een cyste te laten verwijderen in haar linker achterbeen. Om de cyste in het vervolg geen kans meer te geven hebben ze er een kleine schroef in geplaatst mocht de wrijving zijn de cyste direct lek geprikt word. Dit heeft plaats gevonden in Bodegraven.
Alles en verdere info op te vragen.

Ben je nou geïnteresseerd geraakt typ ik hier een klein stukje over haar gebruiksaanwijzing wat wellicht voor veel mensen raar is in deze advertentie.
Ze staat al een lange tijd te koop en eerlijk het is echt een gemiste kans voor mensen die vanaf de M eigenlijk toch wel verder willen komen. De prijs is in overleg aangezien ik haar niet bij iemand durf te brengen die haar als project ziet maar net zo verliefd is op haar als ik.

Ik kan mij geen leuker en gekker paard voorstellen als jervey.
Kom je op stal begroet ze je altijd vrolijk en het is een intense knuffel. Maar let op je elastiekjes in je jas want het is o zo leuk om ze vast te pakken en te laten schieten in je gezicht en als je daar wat van zegt krijg je nog een zucht en een negeer blik dat ze niets gedaan heeft.

Paarden praten niet maar zij laat het zo goed merken wat ze bedoel en communicatie bij de juiste klik is echt goud met haar.
Ze is onwijs nuchter, zo heeft dit niet al te slimme baasje de stapmolen met harde wint eens stil gezet ipv zachtjes door laten lopen en kwam door mij klem te zitten. Enige dat ze deed was zuchten en wachten tot ze weer los was. Maar staat er een brievenbus bij een huis of een vuil container die zijn dood eng aangezien ze ( in haar ogen wellicht aan kunnen vallen) staat er nou zo container in je bak tijdens de proef dan gaat ze ervoor en laat ze je zeker niet zitten.

Vind ze iets echt oprecht eng laat iemand even er langs lopen en stel haar gerust dan is het goed. Ze bokt vrijwel NOOIT. Is het vriezend weer storm hagel dan is ze fris en kan ze bokken en hoog ! Schop haar niet door zet haar stil geef der op der falie en rij vanaf daar verder en het gaat weer goed!

Begrijpt ze iets niet is ze geïrriteerd en een brom beer. Kom er samen uit vraag het anders stel het anders voor en wees trots op haar en ze is een heerlijk paard.
Ik durf er niet veel mensen op te laten aangezien veel mensen haar hoofd naar beneden trekken en dan been gaan geven en dan word ze echt onwijs boos en zal het wellicht vliegles worden.
Ga je rijden dan loopt ze letterlijk vanzelf en is het alleen ruimte geven en ze loopt.

Ze is zelfs zo lief als ze je vertrouw dat ik mijn dochter vanaf het begin dat ze kan zitten erop gezet heb. Ze is nu 4 en draaft er wel aan de hand zo mee weg en nog netjes hoog en rond( zo makkelijk is ze dus)Voelt ze dat mn dochter haar evenwicht verliest staat ze direct stil.

Ondanks dit is het echt zeker geen kinder pony want ze heeft echt haar werk wel nodig om niet te gaan klieren of vervelen.
Uren poetsen is heerlijk maar grijpt alles in der mond want ze kan vinden. Helaas maar waar krijg je dit er niet uit! 
Mest nooit tijdens het rijden.
Moet wel erbij zeggen als ze stress ervaart door wat dan ook ( overgang van stal naar wei en andersom ) of iets wat gebeurd is slaat dit direct op haar darmen en heeft ze dunne mest. 
Onwijs braaf paard en echt een heerlijk dier om op stal te hebben mits ze geen neuscontact heeft in haar stal want ze blijft echt gillen en slaan terwijl ze in de wei wel in de groep staat. In de bak durf ik dit weer niet aangezien ze de baas is en echt niet stopt totdat de ander zich overgeeft. Kortom kan jij je vinden in dit paard net als ik heb je zin om met haar aan de slag te gaan en er volledig voor te gaan stuur gerust een bericht. Ik ben een eerlijk en een zeer open boek betreft jervey. 

Sorry voor dit lange bericht maar wellicht via dit dat ze de aandacht/ tijd en liefde krijgt die ze dubbel en dwars verdiend.

Stamboom

Vader Uphill
Vader van vader oscar
v.v.v. Wolfgang
keur
m.v.v. Berania
Ster, Preferent, Prestatie
Moeder van vader Naomi ceroon
Ster, preferent, Prestatie
v.m.v. Apollonios
m.m.v. Cerona
Moeder Ulancia
Elite, sport-(dres), D-oc
Vader van moeder Montecristo
v.v.m. El corona
m.v.m. Ipolita
ster, prestatie
Moeder van moeder Promise
keur
v.m.m. Kennedy
m.m.m. Zooske
keur, preferent