We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Top allround spring- en eventingpaard. 
Giromorkus is een grote vriendelijke ruin van 12 jaar (2011). Hij is makkelijk te rijden en staat licht aan de hulpen. Met zijn goede techniek en onbegrensde vermogen lijken alle hindernissen waar je op af rijdt klein. Zijn enorme werklust en wil om te leren, maken van hem het ideale paard voor de toekomst voor zowel een junior/young rider als ieder ander die fijn internationaal mee wil doen.

Met zijn eigenaar heeft hij heeft tot zijn 10e jaar jachten gelopen. Daarna is hij in training gekomen op onze eventingstal. In de 2 seizoenen die ik hem nu gestart heb, is hij in de eventing in 10 wedstrijden van de klasse M naar de 3* gepromoveerd. Hierbij heeft hij altijd foutloos gesprongen. In de cross is hij nergens bang voor en wil hij overal overheen. Hij springt met veel afdruk en vermogen iedere hindernis waarop je aanstuurt. Hiermee heeft hij voor ons bewezen dat hij een paard is dat voor je door het vuur gaat, en geen hindernis te hoog is.
Met zijn uitstraling en goede gangen is het ook in de dressuurring een mooie verschijning.  Hij was nog iets onwennig in de ring, maar de oefeningen voor de Z dressuur zitten erop. Nu is het de tijd om hem ook hierin ervaring op te laten doen, zodat hij komend seizoen kan laten zien waar hij thuishoort.

Giromorkus is bijzonder interessant gefokt. Zijn moeder Wacamorka komt uit de Karla stam, en is ook moeder van de goedgekeurde hengst Kanzone (v. Kannan, 2017). De sportprestaties van de Karla stam zijn te talrijk om te benoemen en lopen uiteen van 1.60m springen tot en met Grand Prix dressuur. Ook Oncarlos, waar Tim Lips in 2008 de Olympische Spelen mee heeft gereden, komt uit dezelfde stam, evenals Wacarlos en Vacarlos. Paarden waar Tim op hoog internationaal niveau goed mee heeft gepresteerd.

In september 2021 is hij volledig gekeurd. Overkeuren op eigen kosten is geen probleem. 
Vanwege zijn snelle progressie en belofte voor de toekomst wordt er alleen gereageerd op serieus geïnteresseerden.

Stamboom

Vader Zirocco Blue
1.60spr
Vader van vader Mr Blue
1.60spr
v.v.v. CouperusSter
1.60spr
m.v.v.
Moeder van vader Licorne des Forets
1.40spr
v.m.v. Voltaire
m.m.v.
Moeder Wacamorka
Ster
Vader van moeder Chin Chin
1.60spr
v.v.m. Constant
m.v.m. Larese
Moeder van moeder Camorka
Keur Pref Pres
v.m.m. Makelaar
m.m.m. Morka