We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Te koop wegens persoonlijke omstandigheden:

Xanthos
Ras: PRE
Geslacht: Ruin
Geboorte datum: maart 2017
Schofthoogte: +- 1,63 niet officieel gemeten


Xanthos is in 2021 vanuit Madrid naar Nederland gekomen als 4 jarige hengst. Hier is hij geruind.
In november 2021 is hij rontgenlogisch en klinisch gekeurd. 
Hij is altijd netjes bekapt, naar de Tand arts geweest en netjes Geënt en ontwormd. 
Hij is enorm lief en wat onderdanig in omgang met andere paarden. 
Lief op stal, en kan uren liggen slapen. 
Spelen vind hij geweldig. 

In Januari zijn we langzaam en spelenderwijs begonnen met het mak maken. Door zijn jonge leeftijd hebben we hem de tijd gegund voor we hem in het najaar 2022 naar BB Premiumhorsemanship bij Bo Kasbergen hebben gebracht voor een fijne en uitgebreide basis. 

Xanthos staat momenteel nog steeds in training en doet het daar super. In de omgang is Xanthos een lief en aanhankelijk paard wat graag hoort wanneer hij het goed doet. Hij gaat dagelijks in de molen op het land en in de paddock en word ongeveer 4 x per week gereden en doet ook veel grondwerk. 

Onder het zadel is Xanthos nog wat groen maar heel braaf en talentvol. Hij is afwachtend naar zijn ruiter en word graag verteld wat er van hem verwacht word. Hierdoor is hij volgens ons niet geschikt voor de echte beginner maar wel voor bijvoorbeeld de overgang pony naar paard. Hij heeft 3 hele mooie gangen en krabbelt/maait niet. In de galop laat hij een krachtige bergopwaartse gallop zien. Xanthos is braaf in het bos en kan ook alleen naar buiten. 

We zoeken voor Xanthos iemand die het leuk vindt om samen leuke dingen te doen en gevarieerd te trainen. Dressuren kan hij super maar ook af en toe een buitenrit met hem wilt maken en veel lol beleven samen. Xanthos is echt een paard die zich hecht aan zijn baasje en hij geniet graag van de volle aandacht. Soms is hij nog wat onzeker in de omgang of wanneer hij iets onbekends tegenkomt. Dan snurkt hij een beetje en zoekt hij steun bij jou. Hij blijft heel braaf en als je hem verteld dat hij het echt kan zal hij ook altijd luisteren. Het is door en door een goedzak met een hart van goud

Wie komt er kijken bij deze lieve kanjer? 

Herkeuren is uiteraard toegestaan k.k 

Stamboom

Vader Ocaso FV
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.