We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Veelbelovend springtalent. Fijn bewegende merrie. Mooie gangen en veel looplust. Youtube filmpje: https://studio.youtube.com/video/PB_Y8grYXCE/edit.

Ze heeft afgelopen jaren lekker op de wei gestaan met ons eigen gefokte veulen. Ze kent de hoefsmid is al vanaf 4 maanden regelmatig geweest. Choletty is zadelmak en ze springt heel makkelijk met vrij springen en beweegt fijn onder het zadel en aan de longe. Ze is in training en pakt het heel goed op. Erg braaf voor zo'n jong paard. Spring ook al onder de man. 
is recent bij de hoefsmid en tandarts geweest.
Alle keuringen mogelijk op kosten van de koper. Verwachte stokmaat 165 cm.
Filmpjes van rijden, springen en longeren beschikbaar.

Choletty heeft een mooie afstamming. Met vader Chanchenreich en moeders vader Wilfred heeft zij veel grote namen als Casall, Casco, Guidam, Celestial en Suhreste in haar directe bloedlijnen. Veel sport 3 *1,35, 1 * 1,50 en 5 paarden die 1,60 m hebben gesprongen in de directe lijnen. 
Een heel fijn paard voor een gemotiveerde sportruiter, die kan ver met haar komen. Gezien haar goede gangen zou ze in de dressuurring ook helemaal niet missstaan. 

Vader Chanchenreich staat in Duitsland als goedgekeurde dekhengst.
Nomen est omen: Met kansen betreedt de springwinnaar van de 23e Mecklenburg Körtage 2013 nu het fokparket. Volgens pedigree toonde hij eersteklas reflexen op de sprong en veel vermogen met de beste Bascule, zodat hij de duidelijke favoriet was van het springterrein. Drie keer wordt het genetisch "terugbetaald" aan de "hoge C" van de Holsteiner fokkerij, namelijk aan de lijnoprichter Cor de la Bryère, en drie keer is de C ook in de naam opgenomen.Voor de prominente vader Cellestial is Chancenreich een nieuwe mijlpaal in zijn unieke carrière. Samen met Rolf-Göran Bengtsson (SWE) is moedervader Casall een vaste waarde in de internationale springsport. Hij won talloze Grand Prix en Wereldbekers springen, was succesvol op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en won teambrons in 2013 en vierde plaats in de individuele ranking op de Europese kampioenschappen in Herning, Denemarken. Kanshebber in de derde generatie is ook een bewezen vader van de Holsteiner fokkerij, die meer dan 120 erkende hengsten in verschillende fokgebieden produceerde, HLP-winnaar was en al vroeg toppaarden in alle disciplines leverde. Hoewel Cor de la Bryère drie keer voorkomt, staat Chancenreich qua uiterlijk het dichtst bij zijn Westfaalse betovergrootvader Pilot, het herkenningspunt van de Westfaalse prestatiefokkerij. Hij was destijds de jongste miljonair onder de Duitse vaders in termen van nakomelingenwinsten. Zijn broedinvloed reikt tot ver buiten de grenzen van Westfalen. In 2005 werd voor hem een levensgroot monument opgericht voor het Westfaalse Paardencentrum in Münster-Handorf.Grootmoeder Contessa en overgrootmoeder prinses van onze jonge hengst brachten elk meerdere nakomelingen met springsuccessen mee naar klasse S. Chancenreich vertegenwoordigt de Westfaalse merrie stam van Fidele (v. Frivol-Fesch-Flamingo-Meinhard), wat ook resulteert in de gelicenseerde hengst Palais d' Amour (PB Bad.-Wttbg.), die meervoudig S-winnaar was.
Goedgekeurde hengst voor: ·        Springpferdezuchtverband Oldenburg-International ·        Verband der Pferdezüchter Mecklenburg-Vorpommern ·        Westfälisches Pferdestammbuch e.V. ·        Verband der Züchter des Oldenburger Pferdes e.V. ·        Süddeutsche Pferdezuchtverbände

Moeders vader Wilfred heeft veel kwaliteit. Zijn vrij springen in de hengstverrichtingsexamen in Schlieckau werd beoordeeld met een 10. Hij bewijst zich al jaren als een TOP fokhengst. Vererft type, beweging en onbegrensd springvermogen. Ook geeft hij zijn zeldzaam lieve en goudeerlijke karakter door. Helaas hebben we Wilfred’s veelbelovende carrière vroegtijdig moeten afbreken vanwege een opgelopen blessure.Wilfred is een nakomeling van vijf generaties eigen fokkerij.Zoon van de bekende Guidam en keurmerrie Suhreste, foto 5. Zij presteerde zeer succesvol op 1.50m niveau en viel meer dan 100 maal in de prijzen op S niveau in Duitsland met Carolin Zell.Wilfred’s nakomelingen in de sport:Conella van de Pluum – 1.60m spr met Carolin Zell.Wilfredo – 1.45m spr met Mandy Grootegoed.Wilfredella – 1.35m spr.Wunderbar, Wiltfang, Wicopia, Woeste Willem – 1.30m spr.Wiplala (+ M2 drs), Wah Moj (+ Z2 drs), Wubbo, Wuhreste – 1.20m spr.Willy Wonka (Scandalous) heeft als hunter in de VS tal van kampioenschappen achter zijn naam staan. Ook voor de jongere nakomelingen voorspellen wij een succesvolle sportcarrière.

Stamboom

Vader chanchenreich
premiehengst
Vader van vader Cellestial
goedgekeurde hengst div stamboeken
v.v.v. Cantus
m.v.v. Wilett
Moeder van vader Candlelight
v.m.v. Casall
m.m.v. Contessa
Moeder Woletty
Vader van moeder Wilfred
VB
v.v.m. Guidam
m.v.m. Suhreste
Moeder van moeder Violetty
Ster voorl. keur
v.m.m. Casco
m.m.m. Viola