We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Wegens overcompleet en aanhouden van haar merrieveulen van O'Brien bieden wij deze fijne fokmerrie te koop aan. Makkelijk in de omgang. Goede moeder met veel kwaliteit wat zij doorgeeft aan haar nakomelingen (zie ook het filmpje bij de veilingsite https://www.kwpn.auction/nl/auction/gentiane-hbc-cantos-x-memphis). Merrie is eerlijk en gehoorzaam, niet sterk aan de hand. Onder de man erg sensibel, wat ons heeft doen besluiten haar verder als fokmerrie in te zetten. Ze kreeg inmiddels 7 veulens en werd altijd vlot dragend.

Gentiane HBC is een halfzus van de internationaal 1.45m-geklasseerde Daytona (v.Dantos HBC) van Sven Sieger en brengt de genen in van de waardevolle internationale sport- en fokhengst Cantos, die naam heeft gemaakt als vererver met nakomelingen als Wollie Bollie, Very Nice, Wervel Wind, Djoost Again en Arakorn. Via de Grand Prix-hengst Memphis gaat deze lijn terug op de merrie Bantha die tevens aan de basis staat van de internationale 1.45m-paarden Kadans Fortuna (v.Tygo) en Genereux Fortuna (v.Wizzerd WV) alsmede de hengst Orion Fortuna (v.Burggraaf). Eén van de meest prominente boegbeelden van deze stam is de zeer succesvolle Grand Prix-winnaar Creedance (v.Lord Z) van Kent Farrington en hij gaat net als deze Gentiane HBC rechtstreeks terug op de Nimmerdor-dochter Samantha, de overgrootmoeder van deze fokmerrie. In 2023 verwacht Gentiane HBC een veulen van de Olympische hengst Blauwendraad’s O’Brien (Peter Pan x Goudsmid x Millers Grey xx).

https://www.kwpn.auction/nl/auction/gentiane-hbc-cantos-x-memphis

Stamboom

Vader Cantos
Vader van vader Contender
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Bellebantha Fortuna
Vader van moeder Memphis
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Bantha
v.m.m. Ronald
m.m.m.