We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

IL Divo is op zoek naar een heel lief nieuw baasje. 

Divo is een paard om van te genieten. Hij is super vergevingsgezind, echt een paard om alles op te leren.
Je neemt hem alleen mee, gaat overal mee naartoe en hij vind het altijd leuk en gezellig. Hij houd van poetsen, tutten en lekker samen zijn. 

Hij is tot zijn 10e hengst geweest en heeft "de looks", maar totaal geen hengstengedrag. Hij is super sociaal en staat momenteel met 7 merries en zijn broer in de wei. 
Hij is voor mij altijd het paard geweest om mee te nemen samen met jonge paarden. Word er een druk of bang, dan blijft Divo rustig en stabiel en kan je het andere paard met zijn neus tegen hem aan laten lopen. Hij kan net zo makkelijk alleen als met een ander. 
Buitenritten vind hij heerlijk. Dit kan ook alleen of met een ander. Maar een dagje weg voor een clinic, les, wedstijd, of.. bv een WE training (zoals ik heb gedaan, zie foto's) staat hij helemaal voor je klaar.
Hij is springgefokt maar is niet zo opgeleid. De keren dat ik hem heb laten springen doet hij het met gemak en lijkt hij het ook wel leuk te vinden. 
 
In het rijden kent hij maar 1 gedachten en dat is "oke". Hij is positief en laat alles toe. Hij doet alles liever wat gemakkelijk, maar is heel goed te overtuigen wil je wat extra's van hem. De ultieme goedzak. 
Ik heb hem in het Z gestart en pakte heel vaak de prijzen mee. Ik ben met het pirouette werk begonnen. Doordat ik te veel paarden te doen heb word hij nu gereden door een vriendin, die wat oefeningen uit het Z wilde leren. Nu dat zij een half jaar heeft genoten van hem en zelf een jong paard te rijden heeft, moet Divo toch weg naar iemand die wel tijd voor hem heeft. 

Divo heeft geen stalgebreken en is 4 jaar geleden (toen ik hem kocht) röntgenologisch en klinisch helemaal goed gekeurd (geen bemerkingen). 
Elk paard heeft puntjes om rekening mee te houden, Divo ook, ik zal ze hier al noemen:
- Divo heeft een wat korte, iets holle rug waardoor er alleen een klein 17" zadel op past. 
- Hij staat nu in een buitenstal omdat hij binnen wat begon te kuchen. Hij staat gewoon op stro en krijgt droog hooi en nu horen we hem nooit meer. Maar onze ervaring is wel dat zijn stofwisseling goed in de gaten gehouden moet worden en dat er rekening gehouden moet worden met stof.
- Hij is super braaf en iedereen kan er zo op weg rijden, maar hij kan wat eenkennig zijn bij tandarts, hoefsmid, dierenarts of behandelaar. Blijf je rustig en met vertrouwen werken dan is hij er zo overheen. Kent hij je eenmaal is er nooit meer een probleem. 

Vraagprijs 15.000, maar de juiste persoon is belangrijker dan de prijs. 
Heeft u serieuze interesse, graag bellen, appen of mailen. 
Inger Kloos 
0614529253
inger.kloos@gmail.com

Stamboom

Vader Turbo v 't Gestelhof
Vader van vader DARCO
v.v.v. Lugano van la Roche
m.v.v. OCOUCHA
Moeder van vader OREAL VAN 'T GESTELHOF
v.m.v. FURIOSO
m.m.v. FOBLESSE
Moeder BATISHJA VAN HET KRAAIENEST
Vader van moeder SAROS VAN 'T GESTELHOF
v.v.m. RAMIRO
m.v.m. ERLE VAN DE HELLE
Moeder van moeder TISHJA VH KRAAIENEST
v.m.m. SAYGON
m.m.m. DEDOMME DROSSAERT