We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatievideos beschikbaar op aanvraag*


Illy Livanto is een 14 jarige BWP merrie, maar ze wordt hier Lilly genoemd.

Lilly is springgefokt en laat dit ook merken. Ze springt namelijk met gemak boven de staanders uit. Onder het zadel springt ze super makkelijk een parcours van 1,40m rond, en dit gaat haar zo makkelijk af dat ze dit ook wel 3x achter elkaar kan doen. Onder het zadel is ze niet hoger getraind, omdat ik hier zelf niet zo veel ervaring mee heb. Los springt ze 1,60m alsof het niets is, en als de staanders hoger waren geweest, weet ik zeker dat dat ook geen probleem zou zijn.

Hoewel ze springgefokt is, kan ze ook zeker een leuke dressuurproef neerzetten. Lilly is hierin op B/L niveau getraind.

Ook kan Lilly zeker ingezet worden voor de fokkerij. Ze heeft namelijk al eerder veulens gehad en is een nakomeling van de hengst Eros Platiere, welke internationaal gepresteerd heeft en ook talloze succesvolle nakomelingen heeft.

Verder is Lilly een heuse grote vriendelijke reus, ze heeft namelijk een stokmaat van maar liefst 1,75 m en is super braaf, zelfs met de kleinste ruiters. Lilly heeft nog nooit gebokt of gesteigerd. Ook op buitenrit is ze heel braaf, zowel alleen als in een groepje, en ik heb nog steeds niks gevonden waar ze bang voor is.

Op de lagere hindernissen kan ze wel wat sterk worden. Dit omdat dit haar zo makkelijk afgaat, dat ze het ook makkelijk kan op een wat hoger tempo, en dit vindt zij natuurlijk veel leuker. Ook hierin heeft zij nog nooit gebokt oid.

Lilly is ook geschikt voor een beginnende ruiter (met de juiste begeleiding mbt springen) of bijvoorbeeld bij de overgang van pony naar paard, omdat zij een perfecte leermeester is.

Lilly is door omstandigheden in NL alleen in de B uitgebracht, maar heeft met mij wel meerdere parcoursen van 1,40-1,45m gesprongen. In België is ze uitgebracht in 1,10m bij haar vorige eigenaar. Een vreemd terrein is geen enkel probleem voor haar.

Wel heeft Lilly last van lichte voernijd. Dit reageert ze niet af op je, maar veroorzaakt alleen stress bij haar. Daarom hebben wij de tralies bij haar voerbak afgeschermd zodat zij in rust kan eten, en dan is dit geen probleem. Verder heeft Lilly geen stalondeugden of gebreken.

Lilly's vaccinaties, en hoeven zijn netjes bijgehouden en ze is recent bij de hoefsmid en osteopaat geweest. Ze krijgt jaarlijks een wormkuur.

Lilly gaat weg zonder tuig en mag gekeurd worden kk.

Stamboom

Vader Eros Platiere
Vader van vader Papillon Rouge
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader Sophia Platiere
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Vinous
Vader van moeder Ernest
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Libelle
v.m.m.
m.m.m.