We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Idske S. is een prachtige, stoere 12-jarige merrie, die haar sportaanleg heeft bewezen door in de Z1 (juni - september 2022) 4 winstpunten te behalen, met 2 x een 2e prijs. Idske S. is een gevoelige, maar sterke merrie, die een ruiter met geduld en vertrouwen nodig heeft. Ze wil voor je werken, maar je krijgt het niet voor niets. Ik heb haar in 2017 gekocht om zelf nog een keer Z te halen en dat is met haar, ondanks de periode van corona, (met 1,5 jaar pauze voor mezelf vanwege gezondheidsproblemen) dus dit jaar gelukt. 
Ze heeft meegelopen in ons verenigingsviertal, ik ga regelmatig met haar buitenritten maken (samen met een andere ruiter of met een begeleider op de fiets) en een 'verkleed-demonstratie/show' vinden we ook altijd leuk. Idske is braaf bij de hoefsmid (alleen voor ijzers) en bij de dierenarts/tandarts. Ik ging de laatste jaren vrijwel altijd alleen met haar op pad, reed 1 à 2 x per maand een wedstrijd en reed mijn proeven veelal uit het hoofd. Ze laat zich heel makkelijk laden en staat rustig op de trailer.
Ze heeft geen stalgebreken of ondeugden. Wel is ze eerst wat afwachtend bij vreemden. Tijdens de eerste hengstigheid van het voorjaar kan ze wat 'mieperig' zijn. Gedurende het seizoen zwakt dit weer af.
Mijn gezondheid is nu echter nog steeds niet optimaal en ik ben niet meer de jongste, dus ik gun haar nu een ruiter die verder met haar wil of misschien wel van voren af aan weer wil beginnen. Of misschien is er iemand die een keer een veulen met haar wil fokken, dat gun ik haar ook wel een keer. Idske heeft iemand nodig die niet onzeker of bang aangelegd is, dan gaat ze zelf namelijk ook 'twijfelen'. Geduld, vastberadenheid en beloning werken voor haar het beste en dan zal ze je vertrouwen geven en voor je werken.

Stamboom

Vader Wobke 403
Stb Sport
Vader van vader Fetse 349
Stb Sport
v.v.v. Feitse 293
Stb Preferent
m.v.v. Ordina B.
Stb Ster
Moeder van vader Siuwke van Kahool
Stb Ster Pref.8
v.m.v. Gaije 295
Stb
m.m.v. Hillie van Poolland
Stb Ster
Moeder Gerda fan Henswoude
Stb
Vader van moeder Riemer 379
Stb
v.v.m. Lute 304
Stb Sport
m.v.m. Yna
Stb Ster
Moeder van moeder Siebrig fan Henswoude
Stb Ster
v.m.m. Lammert 360
Stb Preferent
m.m.m. Pytsje van Henswoude
Stb ster