We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Twee royale top hengstveulens te koop!

De mooie en opvallende 'zweetvos' op de eerste foto's is een schitterend en zeer interessant hengstveulen van Chatinue x Andiamo x Indoctro, genaamd Springsteen (2-5-’22). Hij is de halfbroer van de goedgekeurde hengst King Blue. Chatinue sprong zelf op 1.60m-niveau onder de Mexicaanse vlag en is een zoon van de wereldvererver Chacco Blue. Daarnaast is Chatinue de halfbroer van Darragh Kenny’s voormalige tophengst Balou du Reventon en van de stempelhengst Balou du Rouet.
Moeder Gonita (v. Andiamo) is Elite, IBOP-spr. en prok. Ze werd uitgenodigd voor de NMK als drie-jarige. Haar moeder, Tornita L, ster preferent, is een dochter van de preferente Indoctro. Ze bracht van de hengst Silverstone het internationale 1.40-springpaard Zidane VDL en is o.a. de grootmoeder van het 1.45-springpaard Galant van Emilion. Moeder van moeders moeder is de bekende merrie Hernita (Nimmerdor X Erdball XX).     
Zowel moeder als vader komen uit een top fok- en sportstam. Halfbroer King Blue VDL x Andiamo x Indoctro werd in 2015 ook bij ons in dezelfde stal uit dezelfde merrie geboren.
"King Blue is een imponerende en chique hengst, heeft verstand van springen en gaat voor zijn ruiter door het vuur. Zijn vader is Zirocco Blue VDL , die na een succesvolle carrière op het allerhoogste level naam aan het maken is als vererver. Zeer veel van zijn nakomelingen springen 1.40 of hoger. Zijn zoon Eddie Blue won een gouden teammedaille op het WK in Tyron en Magnolia Mystic Rose, Florian, Flierefluiter, Glamour Girl en Flair springen 1.60. Met Mr. Blue als vader en een zeer sterk sportende Franse moederlijn is het geen verassing dat het met de vererving van Zirocco Blue VDL wel goed zit. De looks heeft King Blue meegekregen van zijn moeder, elitemerrie Gonita, zij liep als driejarige op de NMK. Moedersvader is de goed verervende Andiamo (v. Animo), die actief was op 1.60 niveau. De halfbroer van Gonita, Zidane, zien we terug op 1.45 niveau. Verderop zien we de stempelhengsten Indoctro en Nimmerdor die geen verdere introductie behoeven. Uit de directe moederlijn komen verder Galant (1.40), Darius (1.60), Vitos (1.50), Santiago W (1.60) en Zarnita (1.50). King Blue is een paard dat op kampioenschappen tot zijn recht komt. Hij geeft nooit op en zijn tomeloze energie komt hem goed van pas. Hij is zeer geschikt voor een merrie die wat scherpte en vlugheid kan gebruiken. King Blue presteerde goed in de Blom Cup en is inmiddels 1.40 geklasseerd."
       
Daarnaast verkopen we het bruine hengstveulen met veel souplesse, van Carrera x Etoulon x Andiamo, genaamd Satisfaction (26-6-’22). Moeder Nita (Etoulon x Andiamo) is de dochter van Gonita. Dus ook voor dit veulen geldt grotendeels bovenstaande tekst. Vader Etoulon levert extreem goede fokkerijresultaten. "Etoulon leverde al vijfmaal de nationale veulenkampioen. Ook in de sport presteren zijn nakomelingen op diverse kampioenschappen en zijn de eerste internationale resultaten een feit. Zijn vader Toulon was hooggeplaatst in Grote Prijzen en Wereldbekerkwalificaties. Daarna zien we Calvados die meerdere Grand-Prix-nakomelingen bracht. Verder in de afstamming zien we de hengsten Le Mexico en Lucky Boy xx. Zij zijn prestatieverervers en mede grondleggers van het huidige succesvolle KWPN paard. Aan moederszijde vinden we een bewezen fokfamilie. Moeder is de preferente, prestatie- en elitemerrie Utareusa, zij bracht ook de internationale springpaarden Atureusa en Dereusa S. Grootmoeder is de ster, preferent en prestatiemerrie Brigitte, zij bracht het Grand-Prixspringpaard Re Mexico en twee nationale springpaarden. Zij is tevens grootmoeder van het Grand-Prixspringpaard Tereusa. Meer internationale springpaarden uit deze familie zijn o.a.: Illusion, Pitareusa, Itareusa, Oteusie, Broken Heart en Amareusa S.Palmares Als 3-jarige werd Etoulon reservekampioen van de KWPN hengstenkeuring en van het verrichtingsonderzoek. Hij slaagde met een topscore van 88½ punt en kreeg een 9 voor de onderdelen reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Voor zijn galop en zijn rijdbaarheid & instelling kreeg hij een 8½. Etoulon is met zijn geweldige springtechniek één van de meest opvallende springhengsten van Nederland. Als 4-jarige won Etoulon de hengstencompetities in Enschede, Roosendaal en Zuidbroek. In Zuidbroek werd zijn springen in beide rondes beloond met een 9½. Als 5-jarige werd Etoulon reservekampioen van de hengstencompetitie klasse M, met o.a. een overwinning in de competitie van Roosendaal. Als 7-jarige werd hij 2e in de finale wedstrijd in Den Bosch en eindigde hij als 3e in de eindstand van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ."

Vraagprijs voor dit koppel is 20.000 Euro.
Filmpjes kunnen via de mail verzonden worden.

Stamboom

Vader Chatinue
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder Gonita
Vader van moeder Andiamo
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder Tornita L
v.m.m. Indoctro
m.m.m.