We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

INTERESSANT GEFOKTE FLORISCOUNT-ZOON VEEL UITSTRALING EN GOEDE BEWEGINGEN  

Het vos bles hengstveulen Suske, geboren 11 juli 2022, van de Grand Prix Oldenburgse hengst Floriscount (=Florencio x Donnerhall x Walldorf x Tin Rocco x Vollkorn xx) x Clarinetty van Upperville x Ninetty van Zep x Commandant. Wij kozen niet voor de zoon Ferguson, maar voor zijn vader de Grand Prix hengst Floriscount van de familie Von Merveldt, die door Olivier Oelrich in de Nurberger Bokal liep en onder de dochter van de fokker Patricia von Merveldt Grand Prix. De FN-fokwaarde van Floriscount is: 140. Floriscount staat in Nederland bekend als de vader van de goedgekeurde Ferguson. Suske beschikt over het D-OC-certificaat.  

Suske is een halfbroer van Lance (Eyecatcher) die internationaal bij de zesjarigen wordt uitgebracht door de Spanjaard Alejandro Oliva Lazaro.
Ook de NMK kampioene 2018, de keurmerrie Klarinetty (Alexandro P) en de Z1-dressuur lopende Job (beide van Alexandro P) zijn halfbroers van Suske.
De moeder van Suske is de voorlopig keurmerrie Clarinetty, een halfzuster van Zware Tour paard Aninetty (Elegant) en de M1 merrie Taninetty (Negro). Zij is een nicht van het internationale menpaard Geronimo (Alexandro P) van Theo Timmermans.  De preferente keur sportdressuur grootmoeder, Ninetty (Zep) is een halfzuster van het Z1-dressuurpaard Linetty (Elegant) en grootmoeder van het Grand Prix dressuurpaard Next One (Bismarck) en M2 dressuur Samba (Lancet).

De moederlijn bracht ook voort de kampioenshengst Karolus Magnus (Habanna) en de goedgekeurde hengst Chablis (Upperville) en de Z2 dressuurmerrie Sinetty (Cabochon).  

Kortom: een hengstveulen dat door zijn pedigree (geheel vrij van Jazz-, Flemmingh- en Ferro-bloed) en lage verwantschap met de dressuurfokkerij ook interessant is voor opfok voor de hengstenkeuring  

Stamboom

Vader Floriscount
Grand Prix dressuur
Vader van vader Florencio
keur pref PSG INTER I
v.v.v. Florestan (Fidelio x Lockruf)
m.v.v. Waldessa (Weltmeyer x Pik Bube II)
Moeder van vader Arkona
v.m.v. Donnerhall (Donnerwetter x Markus)
Grand Prix dressuur
m.m.v. Arwaldis (Waldorf I x Tin Rocco xx)
Moeder Clarinetty
voorlopig keur
Vader van moeder Upperville
Grand Prix dressuur
v.v.m. Cabochon (Vincent x Enfant de Normandie)
m.v.m. Gecari (Creool x Formateur)
elite preferent
Moeder van moeder Ninetty
keur pref M-dressuur
v.m.m. Zep (Goudsmid x Magneet)
m.m.m. Bazinetty (Commandant x Eclatant)
ster preferent