We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

VERKOCHT / SOLD
Top (all-round) dressuurpony met FEI potentie. Iets aparts met veel kwaliteit.  

Aangeboden in opdracht van eigenaar: een heel apart gefokte sportpony Z2 dressuur en M springen. Vader is de Duitse Brandenburger staatshengst “Quaterback”, waarvan veel nakomelingen op grandprix niveau lopen.  Waaronder “DSP Quantaz” onder Isabell Werth tijdens de wereldbekerfinale 2022. Via de moederlijn van Quaterback ook familie van de legendarische merrie Poetin! Hoe gaaf is dat… Hiermee ook interessant voor de fokkerij! 

Deze pony is een plaatje om te zien met haar prachtige vacht en aftekeningen, gelijk haar vader. Van haar vader heeft ze ook haar enorme motor meegekregen. Veel kracht vanuit de achterhand. Ze onderscheidt zich met een uitmuntende stap (vaak beoordeeld met een 8) en haar appuyementen. Deze onderdelen zijn dubbeltellers in de FEI proeven. De draf en galop zijn ook zeer goed. Deze pony was maart 2022 nog L2 geklasseerd en heeft augustus 2022 haar eerste Z2 proef gelopen met 66% en 67%. Dit bevestigt haar natuurlijk aanleg voor dressuur. Om het subtop niveau te bereiken heeft ze, naar ons idee, nog wat meer tijd nodig. Wij schatten een half jaar. 

Ondanks haar dressuurbloed is deze pony voorheen vooral uitgebracht in de spring- en eventingsport (o.a. EK brons eventing in 2016). Ze is nu M-springen geklasseerd. Pony met veel power in een hoger parcours, dus fijn voor een wat meer ervaren ruiter. 

Ze is 12 jaar, 1.45 cm en sterk rond geribd. Hierdoor kan een wat grotere ruiter er ook nog prima op. De ruiter op de foto is 1.72 cm.  Pony is verder super lief, makkelijk op de trailer/wagen, bij de smid en bij buitenritten. Toont geen merriegedrag in het werk. Doet altijd haar best. Pony is in 2016 röntgenologisch goedgekeurd inclusief hals en rug. 

We zien haar graag terecht komen bij een talentvolle jonge ruiter (10-14 jaar) i.c.m. een rustige stal met veel weidegang en ervaren paardenmensen. 

Pony wordt aangeboden inclusief een geldig FEI paspoort en officiële FEI meting. 
Bijpassend dressuur- en springzadel van het merk Devoucoux zijn ter overname beschikbaar.
Prijs is bespreekbaar bij de juiste match. Prijsklasse 12k-20k.

Kortom een prachtige pony met veel kwaliteit, waar nog meer muziek in zit.

Filmpjes beschikbaar via what’s app.
Graag via what’s app of via een belafspraak: 06-22011878

Stamboom

Vader Quaterback
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.