We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Meer informatie

Dakanta (roepnaam Dakkie) Afstamming Dimmagiox Ferro, is een 9 jarige merrie van 164 cm groot. Ze is een enorme knuffelkont en houdt heel erg van aandacht.

Ook onder het zadel is ze braaf.Ik heb haar voornamelijk recreatief gereden. Ze kan leuk dressuur lopen. Bij haar vorige eigenaar is ze M1 geklasseerd, zelf heb ik haar niet op wedstrijd uitgebracht. Ze vindt het superrr leuk om een sprongetje te maken en ook buiten rijden vindt ze geweldig. Ze maakt zowel links- als rechtsom een changement.
Ze is wel een echte merrie en soms wat onzeker. Ze heeft dus echt iemand nodig die wel een leider kan zijn en haar op haar plek kan zetten wanneer nodig. Hierdoor is ze niet geschikt voor beginners of angstige ruiters.

Als jullie elkaar eenmaal goed kennen en goed op elkaar afgestemd zijn gaat ze voor je door het vuur. Ze wilt heel graag aan het werk en kan dan soms ook wel erg enthousiast worden, vooral bij het springen of buitenrijden. Daarin heeft ze soms even nodig dat jij de rust weer terug brengt.

Ze vindt het enorm leuk om grondwerk te doen. Hiermee kan je ook echt een band met haar opbouwen. Ze komt altijd blij naar je toe gelopen van de wei en als je haar roept hinnikt ze je tegemoet.

Ze gaat alleen weg naar een 5 sterren huisje! Het moet dus voor zowel jou als voor mij goed voelen. Ik wil haar alleen op een plek hebben waar ze minimaal 8 uur buiten staat met of naast vriendjes en waar ze lekker veel aandacht krijgt.

Ze is heel geschikt voor een recreatieve ruiter maar ook in de ring zal ze niet verkeerd staan.

In januari 2021 is ze gekeurd. Ze is klinisch goedgekeurd, röntgenologisch heeft ze wat kleine afwijkingen.

Voor meer informatie en/of filmpjes mag je me altijd een bericht sturen. Bij voorkeur op whatsapp: 0624262945. Vraagprijs is in overleg. De toebehoren kunnen tegen een vergoeding ook met haar mee.

Stamboom

Vader
Vader van vader
v.v.v.
m.v.v.
Moeder van vader
v.m.v.
m.m.v.
Moeder
Vader van moeder
v.v.m.
m.v.m.
Moeder van moeder
v.m.m.
m.m.m.